PROJECTS

Macheta Cetati si Biserici Fortificate din Transilvania ViscriBiserica fortificată datează din 1100, când a fost construită o mică biserică având o singură hală și absidă semicirculară.Biserica a fost preluată de coloniștii sași în jurul anului 1185.Partea de est a bisericii a fost reconstruită în secolul XIV, iar primele fortificații cu turnuri au fost adăugate în 1525.Biserica a fost înconjurată de un al doilea zid de apărare în secolul XVIII. Un coridor acoperit pentru depozitarea porumbului a fost construit după anul 1743.

Un secol mai târziu, două camere de pe coridorul de apărare al bastionului au fost transformate în săli de școală.Piesa centrală a altarului clasic din secolul XIX, numită „Binecuvântarea copiilor”, este opera pictorului J. Paukratz din Rupea.Biserica este înconjurată de un cimitir în care se găsesc pietre funerare ce datează din „cultura Bijelo Brdo”.

Ne gasesti și pe Facebook, Linkedin și Youtube

Dacă vrei să vezi ultimele noastre proiecte, să fii la curent cu ultimele noastre noutăți sau pur și simplu îți place de noi și vrei să ne urmărești