PROJECTS

Macheta Complex integrat in Bucuresti – Birouri si Galerii ComercialeProiectul este amplasat în inima Bucureştiului, epicentrul academic, cultural, social și financiar al capitalei, în zona Universităţii-strada Doamnei, pe situl fostelor Galerii Blanduziei.

Propunerea constă într-un demers de regenerare urbană, prin care se urmăreşte revalorificarea Galeriilor Blanduziei, prin edificarea unei construcţii mixt, multifuncţionale, cu potenţial de atragere a unei infuzii de capital financiar, uman şi cultural.Complexul se compune din spaţii comerciale, birouri şi sedii societare, spaţii destinate desfăşurării activităţilor culturale şi recreative, precum şi un număr redus de locuinţe.

Obiectivul principal al scenariului îl constituie satisfacerea nevoilor de ordin funcţional, estetic, social şi cultural ale locuitorilor, prin transformarea sitului ales în ceva mai util şi mai atractiv decât un simplu coridor de tranziţie între Universitate şi Centrul Vechi.

Pornind de la o zonă cu un trecut verde, cu grădinile în aer liber, cafenele, berăriile şi cinematografe, proiectat ca o reţea de ganguri, curţi interioare şi pasaje, proiectul de diplomă propune o reinterpretare a acestora, pentru a asigura un flux confortabil de circulaţie, dar şi crearea unui cadru propice dezvoltării economice, socializării şi recreerii.

Ne gasesti și pe Facebook, Linkedin și Youtube

Dacă vrei să vezi ultimele noastre proiecte, să fii la curent cu ultimele noastre noutăți sau pur și simplu îți place de noi și vrei să ne urmărești