//Cum se pregateste fisierul pentru routare CNC
Cum se pregateste fisierul pentru routare CNC 2016-01-20T14:40:29+03:00

HEADER INTREBARI CNCSfaturi pentru pregatirea desenului ce urmeaza a fi trimis catre routare CNC

Cand pregatim fisierul pentru a fi routat, trebuie avut in vedere cateva lucruri, pentru a usura procesul de debitare/gravare.
In primul rand, piesele care sunt asezate pe plansa nu trebuie sa fie lipte una de alta, ci sa se afle la o distanta egala cel putin cu diametrul frezei cu care va fi taiat fisierul. In functie de grosimea materialului, se folosesc materiale diferite. In general, se folosesc freze incepand de la 3mm diametru, pana la 6mm, deci ar fi indicat, mai ales pentru materialele de cel mult 3mm grosime, sa se lase 3mm distanta intre piese.
Trebuie stiut de asemenea ca nu se pot realiza decupaje in material mai mici decat diametru frezei. Spre exemplu cand avem de taiat un patrat de 2x2mm, este imposibil cu o freza de 3mm, pentru ca diametrul frezei trebuie sa incapa in acel spatiu.
De asemenea, un lucru important este acela ca toate liniile desenului trebuie sa fie polilinii INCHISE. Altfel exista riscul aparitiei de erori in softul pe care CNC-ul in foloseste, si greseli in procesul de debitare/gravare
Colturile interioare ale unui patrat spre exemplu, vor fi putin rotunjite, cu dimensiunea pe care o are raza frezei.
Mai jos, un fisier paginat incorect pentru CNC, piesele fiind lipite unele de celelalte:
 FISIER INCORECT CNC
Si modul in care se pagineaza corect piesele:

Paginat Corect 2

Paginat Corect

Call Now Button