Desi conditia actuala ne-ar fi dat de inteles ca numarul investitiilor si al constructiilor sau valoarea acestora va fi in scadere, piata ne demonstreaza total contrariul. Bineinteles, avem de-a face cu investitori mult mai atenti, atat cand vobirm de persoane juridice, cat si de persoane fizice. In orice caz, nimeni nu-si mai propune sa cheltuiasca sume de bani la intamplare fara a cunoaste potentialele riscuri si fara a avea o viziune cat se poate de reala asupra succesului sau asupra beneficiilor pe care le pot obtine in urma investitiei in imobiliare, proiecte de urbanizare, proiecte ce vizeaza dezvoltarea Horecca sau turismul etc.
Atunci cand vrei sa te asiguri ca lucrurile vor decurge perfect si ca rezultatele vor fi pe masura, investitia intr-o macheta de arhitectura este compromisul ideal. Ba mai mult, poti economisi atent timp si bani pe care le poti raporta in timp util in alta directie sau poti intampina o serie de probleme/aspecte neprevazute la o vedere de ansamblu. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care machetele de arhitectura sunt atat de populare si la mare cautare.
Costurile pentru realizarea unei machete de arhitectura sunt inzecit mai reduse spre deosebire de o constructie/un proiect real. Exceptie nu fac nici in ceea ce priveste timpul de executie, mai ales cand ai de-a face cu un specialist in domeniu. Reproducerea unui proiect cu ajutorul unei machete devine astfel extrem de facila, pentru ca eviti sa pornesti un proiect care, in cele din urma, nu va avea succes sau poate preintampina variate probleme.
De altfel, atunci cand vine vorba de potentiali investitori, intr-un fel este conceputa viziunea atunci cand totul se raporteaza la o schita alb-negru unei persoane cu minim de cunostinte, dar cu maxim de scepticism, si alt lucru e atunci cand persoana in cauza poate observa 3D conceptul/planul pe care-l ai in minte. In acest mod viziunea prin intermediul unei machete va fi cat mai realista, iar investitorul are certitudinea unui lucru bine facut in care-si va dori sa investeasca.
Un alt beneficiu pe care il pot oferi aceste machete la punerea in practica a rezultatului dorit e si faptul ca pot fi surprinse in timp real toate “defectele de creativitate” si sa se regaseasca solutii/inlocuitori in timp util. Machetele pot fi asamblate si dezasamblate foarte usor, in timp ce obtinerea unor avize si reconstructia unor proiecte poate fi uneori imposibila si de durata. Si din punct de vedere al documentatiei necesare pentru a da curs unui proiect veti putea observa numeroase beneficii.
Pot fi obtinute cu mai multa usurinta, la fel ca si finantarile necesare unor proiecte atunci cand este cazul. In general, procesul de obtinere a avizelor de constructie este unul dintre cele mai dificile, dar incadrarea machetei in timp si spatiu prin transpunerea la mediul real si asocieri de fundal de acest tip, pot contribui la stabilirea eficientei si a impactului de ansamblu a unui proiect.
Astfel, o macheta de arhitectura nu vine decat cu beneficii de ambele parti, usurand intregul demers al unui proiect.