Machetele de arhitectura sunt deseori folosite pentru realizarea diferitelor constructii sau ansambluri rezidentiale in scopul de a permite dezvoltatorilor sa isi poata vinde mult mai repede si usor proiectele realizate. Insa nu doar acestea sunt destinatiile in care le poti folosi.
Industria cinematografica este unul dintre principalii beneficiari, machetele fiind adesea utilizate datorita elementelor foarte realiste ce pot participa la construirea diverselor decoruri sau scenarii in miniatura.
De ce se folosesc machete de arhitectura pentru decoruri de filme si videoclipuri?
Avantajele principale ale acestor machete de arhitectura in industria cinematografica sunt costurile reduse si autenticitatea pe care o pot reda in cadrul unui film. Filmele de actiune sau science- fiction apeleaza mereu la asemenea constructii miniaturale pentru ca efectele realizate sa fie cat mai realistice si sa impresioneze intr-un mod pozitiv publicul.
Fara aceste elemente, cheltuielile de distrugere sau construire a anumitor cladiri, spatii verzi sau alte decoruri ar fi prea mari, influentand in acest sens in mod negativ veniturile productiei.
Care sunt cele mai populare modele folosite in industria cinematografica?
Industria cinematografica apeleaza de fiecare data la machetele de arhitectura datorita usurintei de a realiza anumite scene sau peisaje dintr-un film. Pretul lor este mic in raport cu o calitate exceptionala a imaginilor realizate ulterior.
Cu ajutorul perspectivei fortate, peisajele in miniatura vor avea o dimensiune normala si vor asista regizorul in surprinderea celei mai bune imagini. In acest sens, machetele pot fi folosite in diverse scenarii care sa se incadreze cat mai bine in functie de povestea folosita pentru crearea filmului:
- Machete cu scop vizual – se pot realiza diverse cladiri, hale sau spatii industriale folosite in cinematografie pentru a suprinde anumite momente importante si scene.
- Machete care dezvaluie crearea si dezvoltarea unui plan diabolic – sunt folosite adesea in secventele de actiune, horror sau drama, putand exprima mai bine ceea ce regizorul vrea sa transmita.
- Machete pentru distrugeri – devastarea cladirilor rezidentiale sau industriale, desi este fictiva, trebuie realizata astfel incat sa capteze esenta secventelor si sa ofere consumatorilor o poveste de cea mai buna calitate. Fara ajutorul acestora, cheltuielile ar fi prea mari, chiar imposibile, daunand astfel atat bugetului alocat, cat si calitatea imaginilor filmate.
- Machete spatii verzi – acestea pot reprezenta munti, parcuri sau diverse peisaje pentru a realiza scenele dorite.
Machetele scenografice sunt folosite de multi ani in industria cinematografica, fiind cel mai bun mod de a genera un peisaj sau o structura care sa completeze intr-un mod eficient scena, cu cheltuieli mult mai mici si o calitate mult mai buna decat in alte cazuri.
Cele mai bune filme sunt asistate de aceste mici constructii, ele putand imbunatati cursul povestii, fiind de mare ajutor mai ales in cazul filmelor de actiune, aventura sau science- fiction.