/Locul de munca de inceput si atelierul de machetare extins

Locul de munca de inceput si atelierul de machetare extins

Începătorului îi este suficient să așeze alături de masa de design, o masă de lucru care să fie destul de mare pentru a găzdui trei zone diferite:

  1. O zonă cu bază de tăiat unde se pot pregăti, tăia și lucra părți diferite din machetă.
  2. O zonă cu o bază rigidă și stabilă pentru montajul și si asamblarea finala a diferitelor părți ale machetei
  3. O zonă pentru depozitarea uneltelor și a mașinăriilor mai mici.

Pentru depozitarea uneltelor și mașinăriilor la vedere avem nevoie de rafturi, un dulap de unelte sau un cărucior mobil. Pentru a depozita materialele fără a se umple de praf (hârtii, hârtii cartonate, table sintetice, metacrilat) cel mai convenabil ar fi să dispunem de sertare sau cutii închise, destul de mari pentru a depozita plăcile pe orizontală. În situații de urgență, se pot depozita într-un dosar de desene. Pentru următoarele etape și obiecte găsite avem nevoie de altă suprafață de depozitare care, în cazul în care avem suficient spațiu, ar fi de preferat să fie o altă masă fixă sau un placaj așezat pe suporturi speciale. Totuși avem nevoie de o masă specifică pentru montaj, a cărei înălțime este reglabilă pentru a se putea lucra stând în picioare. Dacă lucrăm cu spatele curbat, fie așezați sau chiar în picioare,  vom obosi imediat.

Într-un atelier deja amenajat cu uneltele și mașinăriile menționate,  studentul la arhitectură sau proiectantul dispune de toate condițiile pentru a îndeplini majoritatea cerințelor necesare construcției unei machete. Are posibilitatea de a construi, nu doar machetele conceptuale sau de lucru,  ci și o mare parte dintre machetele de execuție cu calitățile necesare.

ATELIERUL DE MACHETE EXTINS

Dacă păstrăm cerințele construcției machetelor și adăugăm  mașinării mai mari,  în locul mesei auxiliare descrise anterior, avem nevoie de un spațiu sau o cameră specială împărțită în patru zone:

  1. Pentru pregătirea și construcția diferitelor elemente ale machetei
  2. Pentru montarea și asamblarea părților diferite
  3. Pentru păstrarea materialului, a obiectelor găsite și a diferitor probe
  4. Pentru depozitarea uneltelor și mașinăriilor

Primele trei zone se pot uni într-una singură,  destinând suprafața necesară de depozitare (rafturi, mese). Zona de depozitare a mașinăriilor, cu diferite surse de apă și lumină trebuie să fie separată de zona anterioară.

2018-03-12T10:08:37+03:00 martie 12th, 2018|Categories: Company, Machete, Tutoriale Machete|
Call Now Button