Depășirea bugetului poate încetini procesul de realizare al proiectului dvs. Continuați să citiți pentru a afla cum să obțineți o estimare exactă a costului proiectului.
Dacă aveți vise mari de design, este posibil să fiți gata să mergeți pe partea creativă. Dar ce zici de bugetul tău? V-ați gândit la estimarea costului proiectului?
Dacă nu aveți în minte o bală de minge pentru bugetul dvs., proiectul dvs. se poate opri înainte ca acesta să scape vreodată. Cum dezvoltați un buget corect? Nu vă temeți niciodată – suntem aici pentru a vă ajuta.
Cunoașteți tehnicile
Există mai multe metode diferite care vă ajută la estimarea costului proiectului.
Evaluarea analogică este cea mai puțin exactă metodă de estimare pe care o puteți utiliza, dar este un loc pentru a începe. Utilizați acest tip atunci când nu știți prea multe despre proiectul pe care îl faceți.
Analiza analogică vă poate ajuta să obțineți o figură foarte vagă. În nici un caz nu ar trebui să fie considerat drept citatul final și corect. Cu toate acestea, vă poate oferi un punct solid pentru a începe.
Estimarea parametrică va necesita un pic de cercetare, dar veți avea statistici care vă susțin. Practic, veți lua costurile dintr-un alt proiect făcut în trecut și le veți compara cu al dumneavoastră.
Estimarea în trei puncte este o versiune mai precisă a parametrilor. În loc să găsești o sursă de statistici pentru un proiect, vei folosi cel puțin 3 și vei judeca variabilele în cost pentru a determina o estimare.
În cele din urmă, ajungem la estimări de jos în sus. Acesta este cel mai precis mod de a dezvolta un buget, dar este și cel mai consumator de timp.
Veți desface proiectul în componente mai mici, veți preța aceste componente și apoi le veți adăuga împreună pentru a obține o estimare pentru proiectul dvs.
Obțineți documentație
Una dintre cheile pentru estimarea proiectului dvs. este de a documenta totul, inclusiv scopul estimării.
Acest lucru vă poate ajuta cu evaluarea parametrică și în trei puncte în special. Amintiți-vă că prețurile se schimbă odată cu trecerea timpului, astfel încât să strângeți costurile actualizate ale contractelor și materialelor, fără a mai menționa vreo cotă de furnizor.
Cunoașteți resursele
Una dintre cele mai populare moduri de a vă dezvolta propria estimare este să faceți inventarul resurselor pe care le aveți deja. După aceea, scrieți ce trebuie să achiziționați – și nu uitați nici angajații angajați, nici echipamentul de care aveți nevoie.
De acolo, puteți calcula o estimare. Această pereche este bine estimată de jos în sus.
Verificați concurența
Dacă proiectul dvs. este personal, puteți crede că nu aveți concurenți. Cu toate acestea, este aproape garantat că cineva apropiat de dvs. a făcut un proiect similar.
Puteți să le întrebați direct, sau puteți utiliza un program care să adune date pentru proiecte precum dvs. Acest lucru vă poate ajuta cu estimarea în trei puncte și parametri, deoarece obțineți prețuri pentru proiectele actuale, nu pentru cele mai de demult.
Estimarea costului proiectului: păstrați-vă numerele corecte
Vrei ca proiectul tău să reușească și noi facem și noi. Chiar dacă cifrele nu sunt forța dvs., banii vor fi ca și combustibil pentru proiectul dvs. Trebuie să aveți o idee cât va fi nevoie.
Cu bugetul potrivit sau cel puțin o cifră generală, puteți dezvolta un plan de acțiune. Un buget vă va oferi liniște și vă va face visurile de design o realitate.
Dacă aveți întrebări sau comentarii cu privire la crearea de proiecte și dezvoltarea bugetului, suntem aici pentru a vă ajuta!