/15 sfaturi pentru a vă îmbunătăți abilitățile de machetare

15 sfaturi pentru a vă îmbunătăți abilitățile de machetare

În mijlocul progreselor de modelare și randare 3D, nimic nu este mai presus decât a face un model arhitectural după modul tradițional. Un CAD poate fi vizualizat digital sau printat, însă este dificil de examinat sub formă de model bidimensional. Relațiile spațiale pot fi înțelese rapid prin realizarea de modele fizice. Pentru a construi cel mai bun model, vă prezentăm 15 sfaturi pentru a vă îmbunătăți abilitățile de modelare:

 1. Alegeți scara

Atunci când alegeți scara pe care să o folosiți în fazele timpurii ale creării modelului, puteți determina ce tip de unelte și materiale să utilizați.

 1. Stabiliți un calendar

Planificați corespunzător producția modelului pentru a avea o imagine de ansamblu asupra modului de abordare și pentru a vă stabili un obiectiv realizabil.

 1. Fiți selectiv și specific

Alegeți doar ceea ce doriți să prezentați. Nu veți avea suficient timp pentru a prezenta totul, astfel încât asigurați-vă că vă hotărâți numai asupra a ceea ce este necesar.

 1. Oferiți ceva nou

Modelele pot deveni repetitive dacă suntem expuși mai mult la acestea. Adăugați încă un nivel de detalii și de profunzime la întregul dumneavoastră concept și design.

 1. Alegeți uneltele potrivite

Cumpărați doar ceea ce considerați într-adevăr necesar. Uneltele irelevante consumă timp și bani. Atunci când alegeți uneltele potrivite chiar de la început, veți avea posibilitatea de a construi eficient modelul.

 1. Alegeți unelte de înaltă calitate pentru tăiere

Nu vă mulțumiți cu calitatea inferioară. Întotdeauna va fi nevoie să tăiați materialele, iar marginile fine vor adăuga un plus la calitatea generală a modelului dumneavoastră.

 1. Alegeți cu atenție materialele

În funcție de proiectul pe care doriți să îl realizați, materialele trebuie să fie potrivite pentru modelul dumneavoastră și să se poată lucra într-adevăr confortabil cu acestea.

 1. Utilizați adezivi potriviți

Nu vreți să obțineți un model instabil. Alegerea unor adezivi potriviți este una dintre cele mai importante etape pentru a vă asigura că proiectul dumneavoastră va fi tot timpul întreg.

 1. Utilizați machete

Gândiți-vă la machete ca la o schiță. Pentru a realiza un model eficient, în special care să corespundă din punct de vedere spațial, este recomandat să construiți mai întâi un prototip cu materiale care nu sunt lipite definitiv, doar pentru a avea o imagine generală și pentru a corecta posibilele erori.

 1. Planificați iluminarea

Trebuie să planificați modul în care cade lumina pentru a vă asigura că nu ați neglijat nici un detaliu, sau dacă doriți să fotografiați modelul.

 1. Acordați suficient spațiu pentru construcție

Faceți ca spațiul dumneavoastră de lucru să fie convenabil. Alegeți o cameră mare pentru a avea libertate de mișcare și plasați toate uneltele necesare în apropiere.

 1. Fiți curat pe mâini

Toată murdăria și uleiul strâns pe mâinile dumneavoastră vor fi în cele din urmă transferate către materialele cu care lucrați. Asigurați-vă că vă spălați pe mâini în mod regulat pentru a preveni acest lucru.

 1. Asigurați o bază adecvată

Modelul dumneavoastră are nevoie de un suport pe care să se sprijine. Alegeți o bază corespunzătoare pentru a-i oferi modelului o notă finală potrivită.

 1. Nu ezitați să puneți întrebări

Învățați chiar de la experți. A pune întrebări este întotdeauna la îndemână și reprezintă un semn al dorinței dumneavoastră de a învăța.

 1. Repetiția

Pentru a ajunge să stăpâniți arta modelării, nu trebuie să construiți perfect din prima încercare. Este nevoie de timp și de practică pentru a deveni expert, învățând pe parcurs din greșeli. Aceasta este cea mai eficientă experiență de învățare.

2018-07-03T22:20:03+03:00 august 21st, 2017|Categories: Machete, Tutoriale Machete|
Call Now Button