Care sunt fazele principale prin care trece realizarea unei machete de arhitectura?
Dupa ce am stabilit ce materiale vom folosi pentru machetele de arhitectura, putem continua procesul de realizare a acestor opere de arta in miniatura.
Iata cateva faze prin care vom trece:
Masurare. Pentru ca machetele de arhitectura desemneaza modul in care putem reprezenta o cladire mare la scara mica, masurarea initiala este extrem de importanta. Pentru a ne asigura ca vom realiza modelul la scara potrivita si in functie de cerintele clientului, vom face toate masuratorile necesare.
Prototipare. Inainte de a construi efectiv macheta, in functie de anvergura proiectului, putem realiza cateva mostre rapide pentru a ne asigura ca masuratorile sunt corecte si ca elementele se imbina corect intre ele.
Vom realiza macheta de arhitectura folosind instrumente adecvate precum lame ascutite, foarfece, cutite utilitare, patratele. De asemenea, putem folosi echipamente ultra moderne pentru o precizie foarte buna pentru a grabi intreg procesul de realizare a machetei arhitecturale. De exemplu, folosim un laser cutter pentru debitarea materialelor, imprimanta 3D, echipamente CNC etc.
Pentru imbinarea elementelor, folosim adeziv puternic. Cand alegem adezivul potrivit tinem cont si de natura materialului. De asemenea, este important ca adezivul sa nu ramana vizibil pentru ca acest lucru va compromite imaginea estetica finala.
De aceea, folosim betisoare de lipici, stergem excesul de adeziv, aplicam plastic cald cu pistol de lipit sau ne rezumam la banda adeziva dubla. Facem toate acestea in functie de natura proiectului si de cerintele pe care le primim initial in legatura cu macheta pe care trebuie sa o realizam.
Amenajarea. Multe machete de arhitectura nu se rezuma doar la constructia in sine, ci trebuie sa adaugam si elemente suplimentare care sporesc realismul lucrarii.
Macheta arhitecturala nu se refera doar la cladirea in sine pentru ca pentru un client sau pentru publicul tinta, este important sa afle si cum se va incadra cladirea respectiva in peisaj.
De aceea, adaugam copaci, masini, stalpi de iluminat, tufe de arbusti, oameni, semne de circulatie, mobilier stradal etc. Toate acestea ii vor ajuta pe privitori sa-si faca o idee cat mai fidela despre cum va arata proiectul la final. In plus, privitorii vor fi mult mai captivati de intreaga scena redata pe macheta arhitecturala.
In mare, cam aceasta este procedura dupa care ne ghidam atunci cand realizam o noua macheta de arhitectura. In realitate, fiecare nou proiect reprezinta o provocare si poate fi nevoie de interventii sau actiuni suplimentare pentru a duce la bun final o macheta arhitecturala de calitate, atragatoare, rezistenta, fidela, precisa, practica si functionala.
Daca aveti nevoie de profesionisti in realizarea machetelor de arhitectura, puteti sa ne contactati cu incredere.