/Ambalarea si transportul machetelor de arhitectura

Ambalarea si transportul machetelor de arhitectura

Machetele de arhitectura sunt utilizate in mod intensiv atat de catre arhitecti pentru a-si expune viziunea si ideile, cat si de investitori pentru a atrage clienti pentru proiectele dezvoltate. Construirea acestora se realizeaza de catre experti in ateliere specializate, insa in momentul finisarii acestora, vine momentul de a fi necesar transportul machetei de arhitectura la destinatie.

Aceste detalii vor trebui cunoscute inca de la inceput, chiar inainte de a incepe constructia propriu zisa a modelului, pentru ca modul de ambalare si transport sa fie luate in considerare, asigurand in acest fel o livrare sigura si garantata.

Cum se ambaleaza si se transporta o macheta de arhitectura

Una dintre cele mai mari satisfactii ale profesionistilor in domeniu este aceea de a oferi clientilor exact ceea ce isi doresc. In acest sens, va fi necesar ca ambalarea sa se realizeze corespunzator, astfel incat transportul sa se poata desfasura in cele mai sigure conditii.

In momentul in care se va cunoaste dimensiunea machetei, va putea fi luata o decizie asupra modului in care aceasta va fi ambalata, procedeul fiind realizat pe mai multe nivele. In cazul in care macheta de arhitectura are o marime considerabila, poate fi luata decizia de a o imparti in mai multe sectiuni pentru usurinta de manipulare, fiind necesara doar o asamblare rapida la locatie.

De cele mai multe ori este construita o cutie din placaj durabil, pentru a rezista fara probleme loviturilor accidentale din exterior. In acelasi timp, partea interioara va fi captusita cu spuma, aceasta putand atenua energia cinetica provocata de posibile accidente din timpul transportului, dar si sa fie evitata deplasarea in interiorul cutiei.

Colturile sunt zonele cele mai predispuse la deteriorare, insa din cauza protectiei cu spuma, acestea vor fi in siguranta, iar drumul spre destinatie se va realiza fara probleme.

Inainte de a inchide capacul cutiei (acesta este de asemenea captusit cu spuma), va fi utilizata o foaie de plexiglas pentru o protectie suplimentara, putand permite in acest fel ca macheta sa fie vizualizata, fara sa fie expusa elementelor riscante din exterior.

Nu in ultimul rand, vor fi folosite incuietori pentru a sigila cutia si a o mentine inchisa pe durata calatoriei. Pentru un confort sporit si in functie de dimensiunea sau greutatea machetei, vor fi adaugate roti si un maner pentru o manipulare mai usoara.

Machetele de arhitectura sunt instrumente esentiale folosite de arhitecti si investitori pentru a-si promova proiectele. Insa din cauza faptului ca sunt structuri usoare si fragile, va fi important ca acestea sa fie ambalate si transportate corespunzator pentru a evita accidentele.

Specialistii in domeniu folosesc materiale rezistente si de cea mai inalta calitate in construirea ambalajului, putand garanta astfel o siguranta deplina pana in momentul in care va ajunge cu bine la destinatie.

2023-03-09T10:59:16+03:00 martie 1st, 2023|Categories: Machete|
Call Now Button