In ultimii ani, constructiile au luat avant foarte mult datorita cererii mari de locuinte pe plan regional. Spre exemplu, in Bucuresti exista zeci de ansambluri rezidentiale care se construiesc in fiecare an, iar acestea reusesc sa se vanda rapid datorita dorintei oamenilor de a fi mai aproape de oras.
Jobul poate fi un factor decisiv pentru a achizitiona o locuinta intr-un ansamblu rezidential. In anumite comune sau orase din Romania, piata de munca este slab dezvoltata, iar acest factor impinge tinerii sa plece catre marile orase unde isi vor gasi un job.
Cine sunt cumparatorii noilor ansambluri rezidentiale?
Cel mai mare procent in achizitionarea acestor apartamente este reprezentat de tineri. Fie ca vin din alte localitati sau isi incep o noua viata alaturi de proaspata lor familie, numarul acestora este intr-o continua crestere. Astfel si constructorii parca nu mai fac fata pentru a asigura numarul de locuinte cerute de piata.
Acestia vin si cu multe solutii pentru finantare pentru a-i avantaja pe cei la inceput de drum. Si programul prima casa a accentuat aceasta crestere a noilor constructii, fiind mult mai usor de contractat un astfel de credit ipotecar.
Sunt si familii care vor sa isi schimbe locuinta cu una mai mare, datorita numarului de membri ai familiei. Acestia opteaza de regula pentru un apartament cu o camera in plus sau chiar o vila, pentru mai mult spatiu, dar si o curte generoasa.
Machetele de arhitectura – un avantaj in plus la targurile de imobiliare
Targurile imobiliare sunt solutia ideala de a expune proiectele pe care le realizezi in vederea promovarii si vanzarii rapide a acestora. Un mod eficient pentru a expune toate detaliile poate fi printr-o macheta arhitecturala.
Aceste machete de arhitectura sunt realizate din materiale calitative precum lemn, plastic, fier si pot avea la cerere si un sistem de iluminat complex, pentru a evidentia aspectele si pe timpul serii. Spatiul verde din jurul acestora este un atu important pentru clienti pentru plimbarile de seara. Si aici se pot folosi in cadrul machetei pomi, gazon, banci si trotuare pentru un aspect cat mai finisat si realist.
Tipuri de ansambluri rezidentiale
Cele doua tipuri des intalnite de ansambluri rezidentiale sunt:
Cartier de case
Cartierele de vile sunt o alegere foarte buna pentru familiile mari sau pentru cei la inceput de drum, care vor un spatiu mai generos in vederea maririi membrilor din familie intr-un viitor apropiat. Sunt elegante si dispun de parcare personala, cat si de o curte frumos amenajata.
Si pentru aceste tipuri de cartiere se pot realiza machete de arhitectura, indiferent de numarul de constructii. Vor fi amplasate conform planurilor de executie si vor fi evidentiate aleile si drumurile de acces.
Ansamburi de blocuri
Cea de-a doua varianta sunt blocurile singulare sau grupate. Acestea sunt realizate dupa utimele standarde, avand un coeficient termic foarte bun, fiind si solutia ideala a noilor proprietari.
Si aici se pot realiza machete arhitecturale, cat si randari 3D pentru a evidentia atat exteriorul, cat si interiorul apartamentelor. Spatiul exterior este prevazut cu verdeata care va aparea in macheta, conform planurilor date de catre dezvoltator.
Piata imobiliara este una dintre cele mai profitabile afaceri mai ales in ultimii ani. Tot mai multe persoane si-au crescut asteptarile si standardele. De aceea, si dezvoltatorii vin care mai de care cu ideii indraznete, camere mari si aerisite.
Balcoanele si terasele sunt cele mai cautate, dar acestea pot modifica semnificativ bugetul. Locul de parcare este la fel un factor important, fiind o chestiune generala in acest sens.
O cercetare amanuntita a pietei poate aduce castig pentu preferintele clientilor. Tot mai multi tineri opteaza pentru ansambluri moderne, in vederea achizitionarii unei casei noi, pentru a-si incepe viata alaturi de familie