/Atributiile machetelor de arhitectura in procesul de constructie

Atributiile machetelor de arhitectura in procesul de constructie

Dincolo de prezenta unui arhitect care poate face o diferenta majora intre o constructie elaborata fara o serie de cunostinte de baza sau in lipsa unui expert, o macheta de arhitectura poate fi un element la fel de important atunci cand vrei sa-ti construiesti un imobil sau sa consolidezi o cladire/locuinta deja existenta.

Aceste machete pot fi utilizate atat in scop personal, cat si in scop profesional, pentru a construi/renova de exemplu, o cladire comerciala si/sau industriala. Am putea spune practic ca macheta de arhitectura este o completare a arhitectului care poate realiza un proces desavarsit de constructie prin intermediul sau. Iata de ce si care sunt atributiile unei machete intr-un proces de constructie.

In functie de faza in care este realizata si analizata, rolul unei machete de arhitectura este sa contribuie activ la finalizarea cu succes a unei constructii care sa corespunda intru totul cu cerintele utilizatorului. Iata asadar care sunt principalele atributii ale machetei in functie de procesele in care este integrata.

macheta imobiliare rezidential

 

  • In procesul de constructie

Utilizarea unei machete de arhitectura in faza de constructie, de consolidare sau de restaurare contribuie la stabilirea celor mai bune optiuni de materiale, dar si la determinarea bugetului necesar implementarii proiectului mult visat. Totodata, se poate observa la restaurarea unei constructii sau la consolidarea acesteia, modul in care noile modificari vor influenta durabilitatea si siguranta.

  • In procesul de avizare si a finantarilor 

Obtinerea documentatiei necesare sau a unei finantari externe pentru derularea unei afaceri poate fi destul de anevoioasa. Nu si daca arhitectul are la dispozitie o macheta de arhitectura prin intermediul careia le poate arata persoanelor interesate si/sau competente potentialul pe care-l are cladirea aferenta, cat si impactul acesteia. In speta, vei obtine mult mai usor atat documentele necesare pentru derularea procesului de constructie si totodata, sansele de a obtine finantare sau de a realiza un parteneriat cu o terta persoana vor fi mult mai mari.

  • In procesul de analiza pe termen lung 

Un aspect care te va interesa atat ca persoana juridica, cat si drept persoana fizica, va fi modul de interactiune al constuctiei cu elementele din jur, dar si cum se va prezenta constructia pe termen lung. Macheta de arhitectura realizata 3D iti poate previziona toate aceste aspecte astfel incat sa se poata stabili cele mai bune decizii si actiuni in vederea realizarii acesteia conform nevoilor si standardelor.

2021-03-03T11:43:23+03:00 martie 3rd, 2021|Categories: Machete|
Call Now Button