/Ce reprezintă prototipurile rapide în procesul de modelare arhitecturală?

Ce reprezintă prototipurile rapide în procesul de modelare arhitecturală?

În faza incipientă a creării unei machete, trebuie realizată o schiță pentru a studia diversele aspecte ale designului planificat. Apoi se creează o machetă brută și rapidă pentru a obține un feedback imediat. Acest model poartă numele de prototip rapid (PR).

Un prototip rapid, deși brut, comunică totuși intenția designului pe care doriți să îl propuneți publicului. Acesta este deseori reprezentat prin tehnologii precum sistemele CAD care sunt capabile să creeze modele virtuale. Pe măsură ce formele structurale devin din ce în ce mai complexe, producătorii de machete tind să caute alternative mai ușoare la munca manuală. Utilizarea computerelor pentru design poate fi o alternativă!

Scopul tehnologiei de prototipuri rapide este de a reduce timpul și abilitățile necesare pentru a crea un model. Astfel se integrează datele de proiectare în fiecare etapă a dezvoltării produsului. PR comercial a condus la următoarele:

  • Fototratarea selectivă: aceasta reprezintă transformarea rășinii în solid sub influența căldurii sau luminii. În timp ce rășina lichidă devine solidă, poate fi modelată în diverse forme.
  • Sinterizarea selectivă: Se utilizează pentru a uni sau a topi selectiv particulele de pulbere pentru a forma o secțiune a machetei.
  • Depunerea: Reprezintă topirea unui material și depunerea lui pentru a forma un model. Există depuneri continue sau picătură cu picătură.
  • Aderența straturilor: Este un proces aditiv și substractiv pe care îl puteți utiliza pentru a contura o secțiune a machetei dumneavoastră.

Deși tehnologiile PR par să facă totul mai ușor, se confruntă cu mai multe probleme. Pentru unele persoane machetele pot părea omogene, fără să se poată evidenția o anumită parte. Finisajul poate fi brut și să necesite tratament suplimentar. În cele din urmă, intervine lipsa de experiență a arhitecților. Manipularea și controlul dispozitivelor PR nu pot fi realizate imediat.

Concluzie

Din mai multe motive, PR nu este încă utilizat pe scară largă de către arhitecți și producătorii de machete. Totuși, nu există îndoială că la un moment dat va veni și timpul acestora.

2018-06-08T21:39:57+03:00 noiembrie 7th, 2017|Categories: Company, Machete, Tutoriale Machete|
Call Now Button