/De ce inginerii și arhitecții trebuie să folosească machete 3D si randari de arhitectura

De ce inginerii și arhitecții trebuie să folosească machete 3D si randari de arhitectura

Zilele stiloului și hârtiei au dispărut mult atunci când vine vorba de proiectarea construcțiilor. De mult timp, designul de construcții a pornit de la principiile de bază: stilou și hârtie. Clădirile au fost proiectate folosind desene tradiționale bidimensionale. Dar, cu desene, greșelile au fost descoperite uneori doar după ce construcția începuse deja.

Datorită avansurilor tehnologiei digitale, acele zile s-au terminat. Modelele de clădiri 3D și interpretările digitale sunt un instrument comun pe care mulți firme de arhitectură și inginerie îl folosesc astăzi. Procesul folosește o colecție de date pentru a crea un model 3D al rezultatului final.

Ca urmare, această nouă tehnologie a dus la oportunități în modelarea arhitecturală, care au fost nemaiauzite chiar acum câțiva ani. Frumusețea utilizării tehnologiei de model 3D este că îi ajută pe toată lumea să înțeleagă toate aspectele clădirii.

Tipuri de machete arhitecturale

Modelele arhitecturale pot fi împărțite în două tipuri diferite.

Modelul fizic

Metoda tradițională de machetare arhitecturală este de a construi un model pe scară fizică a proiectului. Scopul unui model fizic este de a construi o reprezentare mai mică a proiectului potențial. Acest model mai mic va ajuta la planificarea fiecărui pas și va determina viabilitatea diferitelor decizii care avansează.

Modelele sunt adesea folosite pentru a comunica viziunea clienților și a părților interesate. Construirea unui model fizic poate fi foarte eficientă atunci când încercați să faceți un impact vizual.

Modelul 3D

Utilizarea modelelor 3D este o alternativă rentabilă la modelele fizice. Multe firme au profitat de această nouă tehnologie pentru a înlocui metodele tradiționale de modelare fizică.

Prin utilizarea unui model 3D al clădirii pe un computer, modificările pot fi manipulate și ajustate în timp ce proiectul progresează. Folosind tehnologia, arhitecții și inginerii pot crea reprezentări realiste foto ale oricărui proiect.

Modelele de clădiri 3D creează o imagine mai completă a proiectului. În cele din urmă, acest lucru servește atât pentru inginer, cât și pentru client.

2018-06-04T12:01:52+03:00 aprilie 12th, 2018|Categories: Company, Machete, Randari 3d de Arhitectura|
Call Now Button