/3 lucruri interesante despre machetele arhitecturale

3 lucruri interesante despre machetele arhitecturale

In plina dezvoltare a constructiilor, arhitectii, dar si dezvoltatorii, au inceput sa opteze cat mai mult pentru realizarea unor modele de machete arhitecturale la diferite scari, pentru a prezenta mult mai usor viitorul proiect.

Sunt cel mai bun mod pentru a vedea si cele mai fine detalii ale constructiei, pentru a putea face anumite modificari din stadiul de proiect.

Studentii pot invata si intelege mult mai bine structura unei constructii cu o macheta arhitecturala. Este dovedit faptul ca un exemplu vizual este mult mai bine inteles decat cel teoretic.

macheta bloc constanta

 

Ce putem face cu o macheta arhitecturala?

Machetele arhitecturale se pot folosi in multe locuri si in diverse proiecte. In functie de necesitatea pe care o ai, o poti folosi cu succes in:

  • Prezentari – la targurile de imobiliare sau pentru a prezenta investitorilor ideea si viziunea ta asupra viitorului proiect ( poate fi orice de la blocuri, case, fabrici, silozuri cereale etc.);
  • Muzee – reproduceri ale celor mai renumite cladiri din lume;
  • Cadouri – impresioneaza-ti prietenii sau familia cu o unica idee de cadou;
  • Uz personal – iti poti achizitiona chiar si tu o macheta a casei tale sau a viitoarei constructii pe care urmeaza sa o faci.

Un cadou deosebit pentru cei dragi

Machetele arhitecturale sunt folosite de arhitecti, pentru a putea controla mai bine impreuna cu constructorii situatia din teren.

Dar aceasta mai poate fi folosita si altfel. Poti face cadou unei persoane dragi o astfel de macheta, care sa redea casa pe care acesta o are sau o construieste.

Macheta unui Hotel

Iti poti impresiona si seful, planuind din timp impreuna cu colegii o macheta a sediului unde lucrati. Va fi un gest maret si veti putea crea o legatura mai stransa cu acesta. O va putea expune in biroul sau sau la intrare in incinta, pentru a fi admirata de toata lumea.

Puteti adauga diverse elemente, pentru a da o nota personala precum oameni in miniatura, care sa va reprezinte sau spatiul verde din incinta. Un sistem de iluminat in interior sau si in exterior, va da o nota de entuziasm tuturor de fiecare data cand vor trece pe langa aceasta.

Prezentari la targurile de imobiliare si folosirea acesteia dupa finalizarea constructiei.

Macheta arhitecturala putem spune ca este una dintre cele mai bune solutii de marketing. Atrage imediat atentia datorita detaliilor uimitoare, lucru care este foarte important in industria constructiilor.

Iti poti imagina ce impact vei avea asupra publicului la un targ imobiliar cu o astfel de macheta. Un joc de lumini exterioare si interioare ale ansamblurilor rezidentiale, fie acestea case sau blocuri, vor lua prin surprindere concurenta.

Macheta Rezidential cu Piscina

Se pot accesoriza cu diverse lucruri, de la masini, oameni, pomi, alei si sosele. In functie de scara aleasa, aceasta macheta va reusi sa iasa in evidenta si sa atraga toti clientii pentru a observa detaliile uimitoare. Si copiii vor fi atrasi imediat si ii vor trage pe parinti catre macheta, pentru a se bucura de constructie.

Replici pentru muzee

Cladirile vechi si de renume, acum pot fi observate si admirate de toata lumea mult mai usor. Astfel, cu ajutorul unei machete arhitecturale, se pot construi, in diferite dimensiuni, anumite cladiri precum Eiffel Tower sau Notre Dame, pentru a fi admirate usor si in detaliu de toata lumea.

Pot fi expuse in muzee, iar datorita calitatii si rezistentei de constructie, pot fi transportate usor catre alte muzee sau expozitii, pentru a putea fi admirate indeaproape.

Importanta unei machete arhitecturale in ziua de azi a devenit un must have. Atragerea clientilor catre o afacere, in general este cel mai important lucru intr-un business.

Astfel, cu aceasta constructie in miniatura, vei reusi sa iti atingi scopul, marind rapiditatea vanzarilor intr-un mod eficient si mai simplu decat ai crede

2022-07-25T10:15:31+03:00 iulie 25th, 2022|Categories: Machete|
Call Now Button