/Intrebari frecvente despre machetele de arhitectura

Intrebari frecvente despre machetele de arhitectura

In acest articol am pregatit 7 raspunsuri la unele din cele mai frecvente intrebari despre machetele de arhitectura.

1. De ce informatii aveti nevoie pentru a construi macheta?

Cu cat ne puteti furniza mai multe informatii, cu atat mai bine, pentru ca vom putea crea macheta cu cea mai buna acuratete. Avem nevoie de un set complet de planuri, sectiuni, elevatii si un program detaliat de finisaje. Acestea ne vor permite sa realizam macheta rapid si precis. Urmatoarele detalii sunt foarte importante:

 • un plan precis al amplasamentului care sa prezinte limitele modelului
 • planul care prezinta nivelurile de pe amplasament
 • planuri, elevatii, sectiuni ale cladirilor
 • plan amenajare teritoriala
 • orice fotografie aeriana sau la sol a amplasamentului
 • referinte pentru culori (pavaje, indicatii rutiere etc)
 • materiale de placare
 • materiale de contrast
 • finisaje pentru acoperis
 • design balcoane, terase, cadre ferestre etc

macheta promovare blocuri

2. La ce scara este bine sa se realizeze o macheta de arhitectura?

Atunci cand planificati un model, primul si cel mai important lucru este sa stabiliti scara potrivita. Aceasta se va alege in functie de scopurile modelului. De asemenea, asta depinde de obicei de doua lucruri:

 • cat de mare este zona care va fi redata in macheta?
 • cat de detaliata ar trebui sa fie macheta?

De asemenea, ar trebui sa va ganditi si la alti factori precum:

 • bugetul de care dispuneti
 • spatiul pe care il aveti la dispozitie pentru afisarea machetei
 • daca macheta trebuie sa fie portabila

Pentru ca avem experienta indelungata in realizarea machetelor de arhitectura de toate dimensiunile, vom fi bucurosi sa va consiliem cu privire la acest lucru, dupa ce vom afla mai multe detalii despre proiectul dumneavoastra.

3. In cat timp se realizeaza de obicei o macheta de arhitectura?

Asa cum nu exista un pret fix pentru machetele pe care le realizam, la fel nu putem spune ca exista un timp fix de executare. Asta pentru ca fiecare macheta este diferita. O macheta simpla ar putea lua doar cateva zile, in timp ce o macheta interactiva mare si complexa poate lua cam 30 – 45 de zile. Cele mai multe proiecte dureaza undeva intre 2 – 6 saptamani.

Cu toate astea, timpul de livrare va depinde si de angajamentele noastre in momentul in care plasati comanda pentru o macheta. Va vom comunica timpul estimativ in acel moment. De asemenea, mentionam ca pentru realizarea unei machete de arhitectura pot lucra mai multi arhitecti in acelasi timp, ceea ce scurteaza timpul de finalizare.

4. De ce informatii aveti nevoie pentru a face o oferta concreta?

In mod ideal, pentru acest lucru, avem nevoie de un pachet cuprinzator de schite. Cu toate acestea, intelegem ca uneori asta nu este posibil si incercam sa fim flexibili. In general, ca sa putem face o oferta concreta avem nevoie de un plan de amplasament cu o anumita indicatie a nivelurilor si cateva inaltimi ale proiectului dezvoltat. De asemenea, ne ajuta si fotografiile realizate in locatia in care se realizeaza proiectul.

Pentru machete de expozitie avem nevoie de cat mai multe imagini, desene sau reprezentari 3D ale designului propus. Dar, daca proiectul se afla in primele sale etape, vom fi cat mai flexibili si vom comunica cu dumneavoastra pentru a afla cat mai multe informatii necesare realizarii machetei si conturarii unei oferte fidele.

5. Cat costa o macheta de arhitectura?

Nu exista un raspuns unanim valabil la aceasta intrebare, pentru ca fiecare macheta este unica. Preturile variaza in functie de complexitatea si marimea proiectului, de materialele folosite, de cerinte, detalii etc. Evident ca modelele mari si complicate au preturi mai mari decat machetele simple, de mici dimensiuni.

Singurul mod in care putem oferi o estimare realista pentru macheta de care aveti nevoie este de a verifica in prima instanta toate informatiile si cerintele pe care le aveti. Astfel, ne vom face o idee fidela despre complexitatea proiectului si va putem oferi un pret exact.

6. Din ce materiale sunt realizate machetele arhitecturale?

Majoritatea machetelor de arhitectura sunt fabricate din materiale diverse, de cea mai buna calitate, dar avem experienta cu utilizarea unei varietati incredibile de materiale. Prin urmare, suntem intotdeauna deschisi cerintelor speciale.

7. Machetele de arhitectura se realizeaza doar local?

Nu neaparat. Sediul nostru este in Bucuresti, dar producem machete de arhitectura pentru clienti din toata tara si chiar din strainatate. Tinem legatura cu clientii nostri prin email sau telefon si furnizam frecvent fotografii asupra progresului machetei comandate. Cat priveste livrarea, exista mai multe optiuni pentru ca macheta sa ajunga in cea mai buna stare la dumneavoastra.

Aveti si alte intrebari? Va rugam sa ne contactati!

2021-08-10T09:43:52+03:00 august 10th, 2021|Categories: Machete|
Call Now Button