/Macheta unei grădini

Macheta unei grădini

Denumim machetă a unei grădini acea reprezentare parțială a machetei unui peisaj la un nivel mai mare: 1:500, 1:200, 1:100 și în cazuri speciale 1:50. Aceste machete se utilizează când este necesară proiectarea suprafețelor libere a unui cartier, a unei mici urbanizări sau spații urbanizate determinate. În consecință, sunt reprezentate străzile cu drumuri pietonale, zonele de joacă pentru copii, câmpurile de sport, zonele de camping, piscinele în aer liber, cimitirele, grădinile botanice și zoologice, teatrele în aer liber, parcurile, grădinile istorice, terasele, curțile interioare și centrele orașelor. În aceste machete pot fi văzute mici elemente constructive precum  monumente, turnuri panoramice etc. Cel mai important aspect constă în modelarea și proiectarea terenului, a vegetației, a străzilor și centrelor orașelor. În plus, trebuie încorporate elemente ce au rolul de a ușura înțelegerea modelului construit precum, persoane, automobile, felinare, mobilier urban etc. În anumite proiecte sunt relaționate machetele de construcție cu machetele unei grădini. În acest caz, elementele ambelor machete trebuie să fie asemănătoare pentru a putea fi integrate într-un singur model.

© BLUEPRINT ARCHITECTURE

    Macheta de concept

La baza unei machete detaliate a unui teren, dar încă modificabilă, se remarcă modelarea  prin mijloace simple a solului, a drumurilor și a formei spațiului. Sunt evaluate relațiile speciale, posibilele puncte de vedere privilegiate  sau dominante. Elementele cele mai semnificative precum monumente, puțuri, turnuri sau crânguri, intră in relație unele cu celelalte, reprezentându-le prin materiale maleabile sau orice obiect găsit. Construcția deja existentă este și ea încorporată machetei. Pe lângă schițe sunt necesare planuri topografice și fotografice a aspectului actual al locului.

Macheta de lucru

Datele exacte și reprezentarea tipului de vegetație, distincție între zonele de circulație și zonele verzi. Reprezentarea detaliată a edificiului zidit și a mediului căruia îi aparține. Macheta trebuie să permită efectuarea modificărilor edificiilor și elementelor constructive cum ar fi monumentele cărora li se poate schimba locul. Locurile unde urmează să fie așezată noua vegetație  încă pot fi alese. La macheta de lucru trebuie analizate totodată tipurile de materiale, culoarea și textura lor cu scopul de a construi macheta de execuție.

     Macheta de execuție

Necesită reproducerea precisă a vegetației, modul în care este utilizată fiecare suprafață și tipurile de materiale folosite, precum și influența acesteia în configurarea spațiului grădinii, fiind utilizate cele mai potrivite materiale. Reprezentarea detaliată a edificiilor, relația lor cu mediul și delimitarea terenului. Macheta de execuție nu trebuie să fie modificabilă deoarece reprezintă rezultatul final al proiectului.

© BLUEPRINT ARCHITECTURE

2018-02-21T16:05:10+03:00 februarie 21st, 2018|Categories: Applications, Machete, Uncategorized|
Call Now Button