/Macheta unui spațiu interior

Macheta unui spațiu interior

Aceste machete obișnuiesc să prezinte, de regulă generală, un spațiu unic interior sau o secvență dintr-un spațiu. Misiunea machetelor spațiilor interioare, realizată la nivel de 1:100 la 1:20, constă în reflectarea problemelor spațiale, funcționale și de iluminat. Mobilierul, materialele și culorile se aleg de obicei cu ajutorul unei machete a spațiului interior. În cadrul proiectului unui edificiu se construiesc machetele unui spațiu interior reprezentativ, de exemplu, vestibule, scări, săli de conferințe. În grupul machetelor unui spațiu interior se includ și machetele de scenografie. Machetele spațiilor interioare sunt folosite, în primul rând, pentru vizualizarea efectului produs de diferite materiale și culori.

Macheta Elite Residence © BLUEPRINT ARCHITECTURE

Machetele conceptuale

Machetele conceptuale ale spațiilor interioare se construiesc pentru a simula într-o manieră simplă, calitățile spațiului. Pentru ele se utilizează materiale ușor de achiziționat  ce se montează precum un raft pentru a reproduce caracteristicile spațiilor interioare corespunzătoare.

Macheta de lucru

Acestea se concentrează si definesc ideile proiectului despre spații interioare determinate. În acest tip de machetă găsim date precise, dar totodată modificabile, despre materiale, mobilier, decorațiuni și iluminație. Machetele de scenografie și rafturile sunt utilizate în acest stadiu al proiectului ca documente de muncă pentru atelierul de teatru.

Machete de execuție

Machetele de execuție ale spațiilor interioare se construiesc pentru a prezenta un proiect definitiv. Bazându-se pe o machetă de acest tip se discută mobilierul între designeri cu inițiatorii acestui proiect. Aceste modele se utilizează mai ales în echipamentul spitalelor, hotelelor, precum și în mobilarea teatrelor, concertelor și sălilor de congrese.

Macheta detalii birouri © BLUEPRINT ARCHITECTURE

2018-05-23T15:12:32+03:00 februarie 27th, 2018|Categories: Applications, Company, Machete|
Call Now Button