/Machete cladiri celebre

Machete cladiri celebre

Machetele de arhitectura sunt instrumente de o importanta considerabila, frecvent utilizate pentru a crea la o scara mai mica structuri, monumente, complexe imobiliare si multe altele.

Datorita abilitatii sale de a reprezenta fidel constructia finala, aceasta ofera arhitectilor, investitorilor si constructorilor oportunitatea de a vedea intr-un mod mult mai clar viitorul proiect si de a avea un punct comun de comunicare.

Multe cladiri cu o insemnatate istorica semnificativa au inceput mai intai sub forma de machete de arhitectura, structuri ce au modelat si au influentat intr-un mod substantial civilizatia umana, dar si felul in care sunt construite cladirile din ziua de azi.

Exista multe exemple de machete de arhitectura celebre in lume, insa cele mai importante sunt urmatoarele 3:

Catedrala Notre-Dame din Reims

Catedrala Notre Dame din Reims este principala catedrala a orasului, fiind cunoscuta drept locul de incoronare a vechilor regi francezi. Aceasta a inlocuit o biserica mai veche, care a pierit in urma unui incendiu din anul 1211, urmata mai apoi de basilica in care Clovis a fost botezat de catre Sfantul Remi, episcopul de Reims in anul 496.

Fatada de vest este probabil cea mai impresionantă fatada intilnita la o catedrala gotica, forta sa fiind dată de benzile contrastante ale fiecărui nivel, care se largesc şi se comprima succesiv.

Catedrala Reims Print 3D

Domul lui Michelangelo din Bazilica Sf. Petru

Una dintre cele mai populare atractii turistice din lume, Bazilica Sf. Petru din Vatican include domul pe care Michelangelo la reproiectat in anul 1547. La varsta de 85 de ani, acesta a comandat unui tamplar sa fie produsa o macheta de arhitectura pe baza unui model din lut, creat de el insusi, considerand ca este un pas important pentru a testa proiectul.

Domul a fost finalizat dupa moartea maestrului italian si au fost in mare masura pastrate detaliile conturate de catre marele artist.

Domul Basilicii Sfantul Petru

Sagrada Família a lui Antoni Gaudí

Sagrada Família a lui Antoni Gaudí este una dintre cele mai recunoscute cladiri din Barcelona, Spania. Biserica a fost construita in principal pe baza modelelor dezvoltate de catre arhitect, Gaudí preferand aceasta metoda in defavoarea schitelor desenate.

Inca din 1883, anul in care a devenit responsabil pentru crearea design-ului bisericii, Antoni Gaudí a creat modele din ipsos pentru a-si aduce la viata viziunea si a oferi constructorilor o imagine mai clara, lucru imposibil cu o schita bidimensionala, avand in vedere detaliile complexe ale structurii.

Desi Sagrada Família inca nu a fost finalizata nici in ziua de azi, arhitectii responsabili respecta viziunea si traditia de a utiliza machete de arhitectura in constructia acestei cladiri iconice, utilizand atat metode traditionale, cat si tehnologii mai noi.

Macheta Sagrada Familia Print 3d

Machetele de arhitectura au fost si inca sunt unele dintre cele mai importante instrumente ale unui arhitect si designer. Modelele permit o mai buna imagine asupra structurii finale, permitand aducerea la viata a unor capodopere cu adevarat extraordinare.

Avand in vedere nenumaratele secole in care acestea au fost utilizate, modelele de arhitectura sunt o dovada a ingeniozitatii si a creativitatii umane, fiind o reamintire ca fiecare idee mareata din istorie a inceput mai intai ca un gand, inainte de a fi dezvoltata si construita intr-un mod inovativ si uimitor.

2023-08-15T11:08:11+03:00 august 15th, 2023|Categories: Machete|
Call Now Button