/Machete de arhitectura albe

Machete de arhitectura albe

Machetele de arhitectura albe sunt create astfel incat sa sublinieze cat mai bine conceptul si design-ul fara a finaliza finisajul exterior, in acest fel sa ofere o libertate mai mare designerilor sa conceapa noi idei sau sa analizeze si sa modifice mai eficient proiectul.

Aceste modele sunt benefice pentru a testa design-ul constructiei inainte de a fi luata o decizie in privinta culorii si a materialelor finale. Machetele de arhitectura albe au elemente de arhitectura bine conturate, reusind in acest fel sa evidentieze mai mult constructia in sine, fara alte elemente decorative, putand sa sporeasca atentia celor interesati.

macheta arhitectura hotel

Avantajele modelelor de arhitectura albe

  • Crearea machetei intr-un mod mai economic si rapid

Exista situatii cand conceptul necesita un timp mai rapid de realizare, dar si costuri mai mici, astfel detaliile privind culorile si sistemul de iluminat vor fi excluse pentru a putea evidentia intr-un mod mai performant arhitectura. Materialele folosite pentru acestea sunt de regula plasticul si polistirenul, fiind usor de modelat.

  • Forma si structura

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale acestor modele sunt de a oferi designerilor capacitatea de a se concentra mult mai bine pe structura si forma proiectului, eliminand in acest fel finisajele care pot fi realizate usor ulterior, dupa stabilirea finala a conceptului.

De multe ori acesta este folosit in stadiul de proiectare pentru a reduce semnificativ costurile si timpul de executie, mai ales daca nu au fost punctate toate aspectele si modificarile viitoarei constructii.

  • Comunicare eficienta

Machetele de arhitectura au avantajul de a putea fi intelese de orice persoana, cu sau fara experienta, lucru ce nu este de cele mai multe ori posibil cu un plan desenat, oferind in acest fel de fiecare data beneficiarului, constructorului si proiectantului un numitor comun cu ajutorul caruia sa discute si sa observe ce modificari pot fi realizate in stadiul de proiect.

  • Functionalitate

Testarea proiectului inainte de a fi realizat este esentiala, putand verifica intrarile pietonale si cele pentru masini, parcarile si spatiile verzi, putand observa in acest fel daca proiectul va utiliza intr-un mod performant locatia disponibila. In acest stadiu se vor putea elimina anumite probleme legate de design, constructia putand fi imbunatatita mai eficient.

Macheta Centru Cultural Artistic

 

  • Libertate de creatie

Datorita acestui tip de macheta, proiectantii vor putea experimenta diferite forme si structuri care le vor permita sa devina mai creativi, avand libertatea de a crea spatii unice si inovatoare.

Machetele de arhitectura albe sunt instrumente utile pentru arhitecti si designeri, oferindu-le de fiecare data libertatea de a-si exprima viziunea. Costurile de productie ale unui astfel de model sunt mult mai scazute in comparatie cu un model traditional, fiind benefice mai ales la inceput cand proiectul este inca in dezvoltare.

2023-05-24T10:51:47+03:00 mai 24th, 2023|Categories: Machete|
Call Now Button