/Cele mai mari machete feroviare

Cele mai mari machete feroviare

Fascinația pentru trenuri nu ține cont de vârstă. Probabil și tu le admiri ori de câte ori le vezi, mai ales dacă se regăsesc într-un peisaj deosebit. De-a lungul timpului, oamenii au încercat să aducă magia trenulețelor și în casele lor, achiziționând sau construind diverse machete de trenulețe. Cel mai adesea, acestea pot fi văzute prin magazine în preajma sărbătorilor de iarnă.

Unii oameni au dus pasiunea pentru trenuri la un alt nivel și, astfel, au început construcția unor machete de trenulețe la scară mai mare. Machetele nu sunt statice: acestea pot fi animate până în cele mai mici detalii, devenind adevărate opere de artă în miniatură.

În prezent, există machete care însumează câțiva kilometri de șine de tren și care reproduc fidel diverse rute feroviare, în cele mai mici detalii. Descoperă în continuare cele mai mari machete de trenulețe din lume.

Miniatur Wunderland

Cea mai mare machetă de trenulețe din lume este Miniatur Wunderland, situată în Hamburg Germania. Nu doar suprafața și componentele acesteia impresionează, ci și lungimea șinelor de tren, care însumează peste 15 km.

Miniatur Wunderland

Un lucru interesant de menționat este faptul că această machetă este în continuă expansiune și va urma o nouă validare din partea Cărții Recordurilor, după ce vor mai fi adăugate câteva componente în anii ce urmează.

Expoziția cuprinde peste 900 de trenulețe care funcționează zi și noapte și redări fidele ale unor locuri celebre din Europa și chiar din lume: Munții Harz, Munții Alpi, Austria, aeroportul din Hamburg, SUA, Scandinavia, Elveția, Italia, America de Sud. În 2024 vor fi adaugate secțiuni care vor reprezenta Monaco și Provence și care vor include chiar și un circuit de Formula 1, iar în 2028 va începe construirea unei secțiuni ce va reprezenta Marea Britanie.

Această machete este una interactivă, care oferă oamenilor experiențe cât mai reale. Astfel, se pot observa schimbările petrecute la nivelul orașelor sau locurilor reprezentate de machete pe timpul zilei și al nopții. D

etaliile sunt impresionante și includ oameni, animăluțe, mașini, pomi, mobilier stradal și altele care redau o imagine fidelă a locurilor pe care le portretizează.

The Northlandz

Se află în permanentă concurență cu Miniatur Wunderland, având în vedere că au suprafețe aproape identice. The Northlandz este opera artistului Bruce Williams Zaccagnino și prezintă o sumedenie de personaje, începând cu orgașe aglomerate, peisaje rurale și chiar și zone locuri mai puțin cunoscute.

The Northlandz

Fiecare detaliu este realizat cu o precizie remarcabilă, de la clădiri și mașini până la oameni și animale, toate la scară redusă. Un aspect captivant al Northlandz este felul cum au fost redate peisajele, cu munți înalți, văi adânci și cascade spectaculoase.

Trenurile parcurg aproape 13 km de linie ferată, iar în unele locuri se regăsesc și tuneluri, ceea ce face întreg traseul spectaculos. Chiar și persoanele care nu sunt pasionate de trenuri au recunoscut că este un loc cu adevărat magic, o lume în miniatură pe care ar fi putut să o admire ore întregi.

Roadside America

Se află în Pennsylvania, SUA și este o reprezentare a istoriei și culturii Americii văzute prin ochii călătorilor cu trenul. Expoziția a fost inițiată de către Laurence Gieringer în anul 1935 și este continuată și astăzi, de către moștenitorii săi. Este considerată un adevărat omagiu adus Americii rurale și urbanizării din secolul al 20-lea.

Macheta include numeroase scenarii, ce redau orașe, parcuri tematice, peisaje naturale, clădiri emblematice și altele care simbolizează istoria și tradiția SUA. Un aspect fascinant al machetei Roadside America este evidențierea evoluției țării, cu accent pe schimbările sociale și tehnologice din istoria Americii.

macheta roadside america

Aici vei putea să faci o călătorie în timp, să descoperi istoria fermelor, a orașelor și a industriei, totul într-un format miniatural impresionant.

Astfel, Roadside America este mai mult decât o înșiruire de clădiri și trenulețe: este o sursă de educație și reflecție asupra evoluției Americii. Astăzi, aici pot fi admirate peste 18 trenuri diferite, sute de clădiri în miniatură, chiar și o cascadă care funcționează, Statuia Libertății și altele.

Sperăm că ți-am atras atenția cu prezentarea acestor machete impresionante, pe care merită să le vizitezi măcar o dată în viață, indiferent dacă te pasionează trenurile sau nu. Sunt opere de artă în miniatură, iar atenția la detalii cu siguranță te va captiva.

2023-12-16T10:53:41+03:00 decembrie 16th, 2023|Categories: Machete|
Call Now Button