/Cum se creaza scene fantastice cu ajutorul machetelor scenografice?

Cum se creaza scene fantastice cu ajutorul machetelor scenografice?

Inca de la aparitia primei proiectii cinematografice, filmele au captivat atentia si imaginatia tuturor, ele fiind o forma excelenta de relaxare si divertisment. Insa in spatele tuturor scenelor se afla un volum foarte mare de munca si cateva trucuri inteligente realizate pentru a capta atentia consumatorilor de vizual.

Pentru realizarea diverselor scenarii, industria cinematografica foloseste deseori machetele de arhitectura. Producatorii si regizorii folosesc aceste instrumente pentru a crea scenarii diferite si imagini complexe, avand un cost mult mai mic decorurile adevarate.

Macheta Replica Cladire Apartamente

Un film de succes are cateva elemente de baza, in acest sens producatorii reusind de fiecare data sa imbine in mod armonios toate punctele, cele mai importante fiind urmatoarele:

  • Povestea – este primul pas in conceperea filmului. Un scenariu bine realizat va putea pune in valoare mai bine decorul si personajele.
  • Crearea decorului – acest element poate fi construit cu ajutorul unor machete scenografice pentru a putea realiza scenele de actiune intr-un mod cat mai realist. Distrugerea diverselor cladiri poate fi realizata cu ajutorul machetelor, avand costuri mult mai mici si o calitate superioara, putand in acest fel sa fie surprinse toate efectele dorite.
  • Lumina – lumina este la fel de importanta ca si elementele de mai sus. Prin lumina, poti sa iluminezi mai usor intr-un mod artistic intreaga macheta decat o cladire adevarata.
  • Sunetul – Coloana sonora va oferi productiei ambianta specifica si va putea genera emotii puternice, contribuind in mod direct la succesul filmului realizat.

Unde se mai pot folosi machetele scenografice

Pe langa filme, acestea sunt des folosite si in teatru pentru realizarea diverselor decoruri. Fiecare scena trebuie sa aiba un decor de calitate si realist pentru a surprinde momentele din poveste intr-un mod unic.

De asemenea, acestea au inceput sa fie utilizate si in videoclipuri, marii producatori avand in acest fel posibilitati aproape infinite pe care le pot folosi cu un minimum de efort si intr-un mod mult mai economic.

machete cabane A Frame

 

La ce tipuri de filme poti folosi machetele?

Machetele scenografice pot fi folosite in orice tip de film sau productie cinematografica pentru a realiza o creatie minunata. Insa, de cele mai multe ori, filmele care folosesc aceste “trucuri” cel mai des sunt urmatoarele:

  • Science – fiction;
  • Actiune ;
  • Aventura;
  • Horror;
  • Istorice.

Machetele scenografice stau la baza industriei cinematografice. Cu ajutorul acestora scenele pot fi surprinse intr-un mod mai realist, iar calitatea imaginilor va fi superioara.

Pentru a putea realiza o astfel de productie este recomandat sa lucrezi cu o firma specializata in crearea machetelor de arhitectura, acesta fiind cel mai bun mod prin care sa iti creezi si sa iti expui viziunea, dar in acelasi timp sa iti scazi si costurile de productie.

2023-05-02T09:30:07+03:00 mai 2nd, 2023|Categories: Machete|
Call Now Button