/Top 4 cele mai importante materiale pentru machete arhitecturale

Top 4 cele mai importante materiale pentru machete arhitecturale

Machetele arhitecturale sunt folosite des de constructori, pentru a le putea oferi clientilor sansa de a vedea mult mai bine cladirile care vor urma sa fie construite sau cum vor arata acestea la final. Au inceput sa fie des folosite si de hobbisti, fiind un mod bun de a se relaxa.

Pot dezvolta creativitatea, iar un proiect de acest gen, realizat impreuna cu copilul tau, va lega o stransa legatura, invatand amandoi si proiectand poate chiar viitoarea casa.

Machetele de arhitectura se pot realiza in diferite dimensiuni in functie de nevoia fiecaruia. Sunt realizate din materiale calitative si rezistente, pentru a se putea transporta oriunde, usor. Cele mai uzuale materiale in construirea acestor machete sunt:

Plexiglass

Plexiglass-ul se poate folosi pentru realizarea ferestrelor si usilor pentru macheta. Acest material se gaseste in diverse tipuri, precum:

  • plexiglass oglinda (gold sau silver);
  • plexiglass negru;
  • transparent;
  • alb;
  • frost.

plexiglas

In functie de modelul machetei, poti alege una sau mai multe dintre tipurile de materiale de mai sus, pentru a realiza obiectele pentru proiectul tau. Poti face din acestea gresie si faianta, mici oglinzi pentru baie sau hol.

Cu plexiglass-ul transparent te poti juca si la o terasa, pentru a o acoperi si a-i da un aspect modern.  Modelul frost il poti folosi daca vei face un peisaj de iarna, pentru a da acel aspect autentic geamurilor si usilor, de gheata.

Pentru materiale necesare la constructia machetelor de arhitectura, anturaje diverse si unelte necesare pentru acestea va invitam sa vizitati Magazinul Nostru

Placaj lemn

Placajul de lemn poate fi folosit ca baza pentru macheta. Putem spune ca este fundatia machetei. In functie de dimensiunile proiectului, poti alege o grosime adecvata pentru a sustine intreaga constructie.

Pot fi folosite si pentru pereti, tavane si orice ai nevoie pentru a completa design-ul tau. Placajele pot fi din lemn de plop, fag, pin sau daca vrei ceva mai autentic poti opta pentru lemn de cedru brut.

MDF

Acest placaj este realizat prin lipirea mai multor fibre din lemn prin compresie cu rasina si adeziv. Sunt foarte utilizate in multe domenii, avand un pret accesibil si poate fi prelucrat usor, pentru a-i da forma dorita.

Se poate debita cu succes si cu un laser cut pentru a fi taiat la dimensiunile exacte, dar si o finete mai buna a marginilor perforate. Cu ajutorul acestui placaj, poti incepe realizarea peretilor pentru macheta. Specialistii in domeniu il recomanda, avand o rezistenta buna in timp, dar si posibilitatea de a-l vopsi in culorile preferate de tine.

lemn balsa

Lemn balsa

Balsa este cel mai usor tip de lemn. Acesta este moale si este des folosit de arhitecti in vederea construirii machetelor ahitecturale. Balsa este un pom din America care are o crestere rapida si poate ajunge la dimensiuni impresionante. Se pot realiza diferite piese pentru macheta arhitecturala, pentru a finaliza perfect proiectul.

Sunt multe materiale care pot fi folosite in realizarea machetelor. In functie de complexitate, poti opta pentru materiale mai dure sau mai usoare, daca proiectul cere acest lucru. Nu uita de detalii, ele fac mereu o diferenta majora, putand adauga elemente decorative precum pomi, verdeata, banci etc.

Poti adauga pe strazi masini si oameni, pentru ca macheta ta sa fie pe deplin autentica. Nu este timp de pierdut. Poti incepe sa creionezi viitorul plan al constructiei si sa iti faci o lista cu materialele necesare. Nu uita si de unelte, iti vor fi de mare ajutor pentru a finisa materiile prime inainte de a le monta.

Cu imaginatie si ambitie, vei putea construi proiectul de vis pe care il ai intiparit in minte de multa vreme si vei putea expune prietenilor si familiei ceea ce mereu le-ai explicat, iar acum vor vedea exact visul tau.

2022-08-01T11:01:09+03:00 august 1st, 2022|Categories: Machete|
Call Now Button