/Printarea 3D in crearea machetelor de arhitectura

Printarea 3D in crearea machetelor de arhitectura

Printarea 3D a deschis noi orizonturi in domeniul realizarii machetelor de arhitectura. Ceea ce parea de domeniul SF-ului acum cativa ani, in prezent, a devenit o realitate si o oportunitate grozava pentru crearea modelelor 3D.

Tehnologia printarii 3D nu se opreste aici, ci este intr-o continua expansiune, pe masura ce tot mai multe industrii identifica noi solutii in cadrul carora pot integra modelele 3D. In realizarea machetelor arhitecturale, printarea 3D aduce o serie de avantaje.

Dar, inainte, haideti sa vedem ce este printarea 3D.

Despre printarea 3D

Aceasta tehnologie presupune o serie de procese prin care se realizeaza piese ori diferite modele dintr-o sumedenie de materiale. Altfel spus, cu ajutorul unor masinarii ultra-moderne (imprimante 3D), se pot obtine o serie de modele tridimensionale. In cadrul printarii, mai multe straturi de material se suprapun pentru a da o forma finala obiectului printat.

Macheta Catedrala Reims

 

In realizarea machetelor, printarea 3D imbunatateste productia si usureaza o multime de operatiuni minutioase. Comparativ cu alte procese de productie, printarea 3D permite adaugarea de straturi la scara extrem de mica, milimetrica, ceea ce reprezinta un plus imens in realizarea machetelor care pot avea diferite dimensiuni.

Printarea 3D in procesul de creare machete de arhitectura

Atunci cand vorbim de machete de arhitectura, printarea 3D debuteaza cu un model digital tridimensional. Aceasta este practic baza produsului, iar arhitectii folosesc o serie de programe complexe precum 3D CAD.

Dupa pregatirea designului machetei de realizat, modelul se imparte in mai multe straturi, lucru care ajuta la inlesnirea operatiunii de citire de catre imprimanta 3D.

Dupa impartirea modelului pe straturi, are loc printarea efectiva, folosindu-se materialul ales. Strat cu strat se va realiza modelul 3D fizic, conform modelului digital initial.

Cu ajutorul unei imprimante 3D este mult mai usor sa printezi modele complexe, din materiale diverse si intr-un timp mai scurt. De asemena, rezultatul final va fi mult mai precis.

Cum ajuta printarea 3D la crearea de modele arhitecturale?

Exista o serie de beneficii pe care printarea 3D le aduce in domeniul realizarii machetelor de arhitectura.

– Timp de executie mai scurt

Pentru ca este indepartat factorul uman in realizarea machetelor arhitecturale, timpul de executie va fi mai scurt. Astfel, vom putea preda mai rapid un proiect pentru o macheta de arhitectura a unei locuinte, a unui cartier rezidential etc.

– Se pot printa piese diverse si modele mai ample

Imprimantele 3D pot fi folosite pentru printarea unor piese care se vor adauga rapid pe macheta de arhitectura. De exemplu, se pot printa stalpi de iluminare care vor fi fi apoi plasati pe macheta. La fel, se pot printa cosuri de gunoi, masini, oameni si alte elemente care vor umaniza macheta.

Dar, in afara de piese pentru machete arhitecturale, pe imprimantele 3D se pot printa modele mai mari. De exemplu, se pot printa modele 3D ale unor blocuri compacte sau desfacute, care apoi vor fi doar asamlate, asemenea unui puzzle 3D.

cladire printata

– O precizie mai mare

Un alt avantaj al printarii 3D in crearea machetelor de arhitectura tine de precizie. Inainte de printarea modelelor necesare, se vor analiza modelele digitale initiale. Mai multe programe complexe pot fi folosite pentru analiza, iar eroarea umana este mult minimizata, pentru ca cel care face calculele necesare este computerul.

Astfel, inainte de printarea propriu zisa, operatorul poate verifica mult mai usor acuratetea modelului ce urmeaza a fi printat. In afara de precizie, trebuie sa spunem ca machetele de arhitectura realizate cu ajutorul imprimantelor 3D sunt mai bine finisate. Piesele sunt perfect realizate, iar modele arhitecturale arata mult mai atractiv.

– Simplitate

Printarea 3D cu imprimante 3D este mai simpla decat am crede. Aceste masinarii ultra moderne opereaza cu tot felul de concepte arhitecturale, de forma si continut, astfel incat intreg procesul este mult simplificat.

In realizarea machetelor de arhitectura noi folosim cu succes si imprimante 3D. Acestea ne ajuta sa obtinem modele de exceptie, profesionale, foarte bine finisate, de o calitate inalta, materiale durabile diverse si livrabile intr-un timp scurt.

Daca aveti nevoie de machetare pentru un proiect important, sunati-ne pentru o oferta personalizata.

2021-12-27T13:49:07+03:00 noiembrie 5th, 2021|Categories: Machete|
Call Now Button