/Realizam machete de arhitectura pentru orice proiect

Realizam machete de arhitectura pentru orice proiect

Cu toate ca tehnologia avanseaza si modelele virtuale sunt extrem de atragatoare, machetele de arhitectura clasice raman un instrument puternic in domeniul arhitecturii, design-ului si constructiilor.

De sute de ani, firmele de design arhitectural folosesc aceste machete de arhitectura la scala mai mica pentru a explora o idee sau un concept, pentru a promova un proiect din faza incipienta, iar mai nou chiar pentru cadouri sau pentru prezentari unice.

Importanta machetelor de arhitectura

Machetele de arhitectura sunt minunate pentru ca permit vizualizarea unei scheme palpabile, inainte de realizarea unui proiect de anvergura. Ele comunica o viziune, niste idei si concepte, motiv pentru care sunt atat de des folosite in domeniile de arhitectura, design si constructie, atunci cand e nevoie de convingerea clientilor, de colaborare intre mai multe parti interesate sau pentru utilizatorii finali.

In calitate de creatori de machete de arhitectura, firma noastra realizeaza modele din cele mai diverse, pentru centre comerciale, birouri, muzee, institutii de invatamant, depozite, mall-uri, cladiri si cartiere rezidentiale, spitale, poduri si altele.

Cum facem machetele de arhitectura ?

Pentru realizarea machetelor arhitecturale conform cerintelor clientilor nostri, folosim schite detaliate, desene sau orice alte indicatii care ne pot ajuta sa oferim o nota cat mai realistica modelelor. In general, totul tine de scopul pe care si-l propune clientul prin macheta respectiva si de stadiul in care se afla un anumit proiect.

Dupa ce strangem toate datele necesare pentru realizarea machetei, planificam procesul de constructie al modelului, astfel incat totul sa fie perfect. Decidem in continuare ce materiale vom folosi, ce tehnici de lucru vom aborda, care este scara de realizare si multe alte detalii.

Putem folosi uneori doar foi simple de carton, monocromatice. Alteori, putem utiliza o serie de materiale diferite, mini peisaje, cu gazon, copaci, oameni, masini etc. Folosim figurinele umane si luminitele pentru a intari latura realistica a fiecarei machete.

Machetele arhitecturale nu-si pierd din popularitate

Este interesant cum machetele de arhitectura continua sa fie foarte populare, in conditiile in care tehnologia avanseaza rapid si propune noi solutii de modelare pe calculator.

De ce se bazeaza constructorii in continuare pe modele arhitecturale manuale, cand exista progrese tehnologie uimitoare in acest domeniu, cum ar fi – posibilitatea de realizare modele imprimate 3D, design asistat de calculator si randari 3D de inalta calitate?

Chiar daca azi, aceste tehnologii sunt disponibile, arhitectii inca ajung la machetele de arhitectura clasice, pentru ca acestea sunt de mare ajutor. Ele ajuta la comunicarea ideilor pe tot parcursul procesului de proiectare, intr-un mod unic, vizibil.

  • macheta arhitectura
  • macheta arhitectura ansamblu rezidential
  • macheta proiect rezidential
  • macheta piscina
  • macheta arhitectura
  • macheta rampa acces bloc
  • Macheta Arhitectura Bloc
  • Macheta Arhitectura Complex Rezidential

In cele din urma, cand vorbim de machete de arhitectura azi, trebuie sa vedem ca dezvoltarea tehnologiei nu inlocuieste modelele clasice, realizate manual. In schimb, putem folosi tehnologia pentru a imbunatati modul de realizare al machetelor traditionale, iar acest lucru ne ofera noi oportunitati.

Tehnologia este cu siguranta un instrument util ce ne permite sa dezvoltam machetele arhitecturale, sa le realizam intr-un mod cat mai fidel, cat mai realist, mai rapid, mai precis.

Pentru machete de arhitectura , indiferent de proiect, va rugam sa ne contactati.

CONTACT
2021-12-09T12:03:08+03:00 decembrie 9th, 2021|Categories: Machete|
Call Now Button