/Scopul unei macheta de arhitectura

Scopul unei macheta de arhitectura

Scopul unei machete de arhitectura este de a arăta ceva în trei dimensiuni.Aceasta poate fi o clădire propusă pentru a fi prezentată unui client, unui departament de planificare sau unei comunități sau designer, în scopul de a dezvolta și de a îmbunătăți un design.Indiferent de scopul in care se folosesc machetele de arhitectura, efectul este adesea frapant și atrage imediat atenția.

Machetele de arhitectură prezintă atât detaliile, cât și contextul, lucru foarte greu de apreciat în privința vizualizărilor virtuale și sunt mult mai ușor de înțeles pentru baneficiari proiectului.

macheta bloc locuinte

Ce este o macheta de arhitectură?

Modelarea arhitecturala reprezinta realizarea unor reprezentări 3D reale (și nu virtuale) ale clădirilor sau obiectelor.Machetele sunt realizate pe o scară, de exemplu 1: 100, ceea ce înseamnă că modelul este de 100 de ori mai mic decât originalul, deși ar putea fi 1: 1, care este la dimensiunea normală sau chiar mai mare, sau de exemplu, 8: 1, unde modelul ar fi de 8 ori dimensiunea originalului.

Materiale și tehnici utilizate in machetele de arhitectura

Materialele utilizate la constructia mchetelor de arhitectura includ in general materiale plastice, lemn și hartie.Modelele arhitecturale pot fi realizate folosind o varietate de materiale și tehnici, care se reduc la ceea ce îi place modelatorului să folosească și ceea ce se potrivește cel mai bine proiectului și bugetului.Indiferent de ce va reprezenta macheta, toate modelele încep cu un set de desene ale designului.

Modelatorul planifică de obicei o structură de bază la care se adaugă detalii.Majoritatea machetelor de arhitectura implică o cantitate echitabilă de muncă manuală, deși se folosesc și alte tehnici de fabricație.

Lemnul va fi adesea folosit ca structură de bază pentru o macheta.De exemplu, o macheta de arhitectura va începe cu o bază din lemn, pe care sunt lipite modelele de clădiri.Diverse materiale plastice sau lemn vor fi apoi folosite pentru a crea detaliile necesare.

Tehnicile de fabricare digitală, cum ar fi tăierea cu laser, prelucrarea CNC și imprimarea 3D, pot fi utilizate ca parte a procesului de fabricare a machetelor, acestea vor fi adesea folosite împreună cu alte materiale și componente fabricate manual.

Tipuri de machete de arhitectura

Machetele de arhitectura pot fi realizate în diferite stiluri.Luminile și alte caracteristici electronice pot fi folosite pentru a îmbunătăți macheta.De cele mai multe ori o macheta de prezentare va primi o serie de aprecieri din partea beneficiarului, daca aceasta este dotata cu lumini led încorporate.Utilizatorul poate evidenția cu usurinta diferite părți ale modelului.Alte caracteristici electronice și interactive pot include piese în mișcare și motorizate sau pot fi utilizate împreună cu imaginile proiectate.

2018-12-14T13:57:54+03:00 septembrie 7th, 2018|Categories: Machete|
Call Now Button