/10 Sfaturi despre cum sa faci o macheta de arhitectura

10 Sfaturi despre cum sa faci o macheta de arhitectura

Machetele reprezinta modul prin care putem intelege un obiect ce se afla doar pe schita. Acestea au multiple intrebuintari, fiind de mare folos in special antreprenorilor ce vor sa vanda. Machetele sunt necesare pentru a vedea cu exactitate anumite detalii, cu scopul de a fi modificate sau imbunatatite. In articolul de astazi, veti vedea cum va puteti realiza singuri o macheta, rezultatul va fi cu siguranta unul placut, mai ales pentru ca este facuta de voi.

Foloseste instrumentele potrivite

Nu incercati sa gasiti un inlocuitor pentru instrumente, cel mai bine este sa vedeti de la inceput daca aveti acele instrumente necesare. Instrumentele conduc catre un rezultat bun, de aceea trebuie sa le acordati atentie. Tot ele fac diferenta intre o macheta buna si una care nu atrage din punct de vedere vizual.

Foloseste unelte de calitate pentru taiere

Atunci cand incepeti sa construiti o macheta, va trebui sa taiati perfect materialele. Marginile perfecte indica faptul ca v-ati straduit sa le obtineti, de aceea este important sa le taiati corespunzator. Foarfecele va vor fi de mare ajutor, deci puneti-le pe lista de unelte. De asemenea, un cutter bun va va face munca mai usoara si totodata va taia cu precizie, exact ceea ce aveti nevoie la produsul finit.

Alege cu atentie materialele

Exista posibilitatea ca macheta sa nu va iasa asa cum v-ati dori, insa cu ajutorul materialelor, este putin probabil sa dati gres. Modelul finit trebuie sa vorbeasca in numele tau. Intrucat macheta nu este un produs tipic, ce se poate gasi pe internet, ci se personalizeaza in functie de nevoi, aveti nevoie de materiale care sa va usureze munca, nu sa v-o ingreuneze.

realizare machete de arhitectura

Daca poti, foloseste debitarea cu laser

Nu este neobisnuit sa aveti deja un model CAD pe computer, dar este neobinuit, intr-o astfel de situatie, sa aveti motivatia de a recrea totul manual. In acest caz, taierea cu laser poate fi o alternativa favorabila. Trucul pentru taierea cu laser este să configurati corect modelul virtual, pentru a face posibila taierea. Este posibil sa fiti mai restrictionat in ceea ce priveste geometria, insa nu trebuie sa va descurajati. Daca taiati lemn, trebuie sa taiati marginile arse de laser. Puteti folosi si imprimarea 3D.

Fii atent la schitele si indicatiile si nu omite detaliile

Gandirea spatiala este poate fi un lucru complicat, chiar si pentru arhitecti. Schitele pot fi instrumente excelente atunci cand incercati sa va dati seama cum ar trebuie sa realizati macheta, dar si ce detalii sa evidentiati.

Adauga lumina machetei de arhitectura

Asigurati-va ca mediul dumneavoastra de lucru este luminat corespunzator, acest lucru este esential pentru a va permite sa vedeti cu precizie detaliile, astfel evitati greselile.

Stabileste la ce scara vei realiza macheta

De asemenea, pastreaza in ordine toate materialele, pentru a evita sa murdaresti macheta. Indicat ar fi sa va alegeti un spatiu pe care nu il folositi, si nu camera in care dormiti, de exemplu. Puteti face macheta in orice incapere, insa este bine sa aveti un spatiu destinat confectionarii.

Alege cu atentie adezivii necesari

Pe langa materialele si instrumentele de calitate, trebuie sa acordati atentie si adezivilor. Imaginati-va cum ar fi daca nu ati avea adezivi bun, macheta nu ar avea stabilitate si rezistenta.

creare machete arhitectura

Configureaza cu atentie macheta dupa ce ai toate elementele necesare

Este foarte important sa aveti mainile foarte curate inainte de a atinge macheta, mai ales daca este una alba. Mainile murdare conduc la deteriorarea aspectului machetei.

Priveste macheta in ansamblu si asigura-te ca nu ai uitat nimic important

Avand o baza solida de prezentat clientilor, pana la succes va mai fi doar un pas. Prima impresie conteaza, de aceea trebuie sa puneti pret pe precizia machetei pe care ati facut-o. Priviti in ansamblu macheta si veti vedea daca mai sunt necesare modificari.

Cum comanzi o macheta de arhitectura?

Cu peste 700 modele finalizate si peste 15 ani de experienta, cu machete in portofoliu precum Cartierul Rezidential Greenfield Baneasa, Tiriac Imobiliare Stejarii Country Club sau Central District Lagoon City noi te putem ajuta sa alegi exact ceea ce ai nevoie, de aceea nu ezita sa ne contactezi pentru a ne cunoaste si pentru a iti oferi consultanta pentru viitorul tau proiect.

2022-05-06T13:50:40+03:00 mai 6th, 2022|Categories: Machete|
Call Now Button