/Cat dureaza realizarea unei machete de arhitectura?

Cat dureaza realizarea unei machete de arhitectura?

Daca doriti sa comandati o macheta de arhitectura pentru un proiect, indiferent de rolul si scopul acesteia, noi va putem ajuta. Una din cele mai frecvente intrebari pe care o primim din partea celor care ne contacteaza este legata de termenul de finalizare a unei machete. Avand in vedere ca unele machete de arhitectura vor fi folosite la targuri imobiliare sau alte evenimente, este de inteles ca doriti sa stiti de la inceput care este termenul de finalizare a unei machete.

De la inceput trebuie sa spunem ca termenul poate fi influentat de mai multi factori:

  • cat de complexa va trebui sa fie macheta
  • ce grad de detaliu va trebui sa aiba macheta
  • cat de mare este proiectul pentru care se realizeaza macheta si la ce scara trebuie realizata
  • ce materiale vor fi folosite in procesul de realizare a machete
  • in cat timp ne veti putea furniza toate detaliile si materialele necesare pentru construirea machetei
  • tipul machetei de arhitectura
  • daca macheta va avea si elemente de anturaj (vegetatie, masini, oameni etc)
  • numarul de arhitecti care vor lucra la realizarea machetei de arhitectura

Si totusi, care este termenul de finalizare a unei machete arhitecturale?

Pentru a va face o parere cat mai fidela despre acest lucru, vom lua cateva exemple din portofoliul nostru si va vom spune exact in cat timp am finalizat proiectul respectiv.

1. Macheta pentru structura unei scene – Timp de finalizare: 4 zile

Am realizat aceasta macheta pentru un festival de muzica si ea a fost folosita ca model in prezentarea sponsorilor evenimentului. Conform cerintelor clientului, arhitectii nostri au reprezentat scheletul scenei, dar si elementele din jurul acesteia (sistem de iluminat si audio). Macheta a fost realizata din plexiglas si a fost finalizata in doar 4 zile.

2. Macheta imobiliara pentru Cartierul Rezidential Arbo Mogosoaia – Timp de finalizare: 45 de zile

Aceasta macheta face parte din suita de proiecte imobiliare pentru care am lucrat si a fost comandata de cei de la Arbo Residence. Conform cerintelor, am realizat aceasta macheta la scara de 1:150, folosind plexiglas alb pentru redarea cladirilor.

De asemenea, zona din vecinatate a fost bine definita cu vegetatie, iluminat, gazon, copaci si alte elemente de anturaj care au dat un aspect cat mai realist intregii machete. Acesta e fost un proiect complex care a durat 45 de zile.

3. Macheta Centru Acvatic – Timp de finalizare: 3 saptamani

Aceasta macheta speciala a fost creata conform cerintelor pentru a arata designul campusului unui centru acvatic (cu pasarele, intrari, zone diverse). Structura frontala este realizata din 8 blocuri care se conecteaza intre ele si toata structura are circa patru segmente ridicate si vopsite intr-o schema de nuante calde gri, gri deschis si maro. Un numar de 4 arhitecti au lucrat la acest proiect care a avut ca termen de finalizare 3 saptamani.

4. Macheta Complex Imobiliar Meteorologiei – Timp de finalizare: 16 zile

Acest model arhitectural pune in plan Complexul imobiliar Meteorologiei si are in componenta doua cladiri foarte frumoase si moderne. Macheta realizata nu prezinta doar cladirile, ci si zona care imprejmuieste complexul – cu verdeata, copaci, parcare subterana, elemente de anturaj ce sporesc realismul lucrarii.
Pentru realizarea acestei machete arhitectii nostri au folosit un mix de PVC si plexiglas acrilic, precum si placa solida din lemn pentru baza, proiectul fiind finalizat in 16 zile.

Acestea au fost doar cateva exemple ca sa va puteti face o parere asupra timpului de finalizare a unei machete. In realitate, termenul va depinde de particularitatile fiecarui proiect in parte. Daca doriti sa comandati o macheta de arhitectura si sa aflati termenul estimativ de finalizare, va rugam sa ne contactati.

2021-09-13T09:40:51+03:00 septembrie 13th, 2021|Categories: Machete|
Call Now Button