/Câteva considerații privind tehnologia de tăiere cu laser

Câteva considerații privind tehnologia de tăiere cu laser

În timp ce tăierea cu laser este un instrument util atunci când vine vorba de design pentru fabricare, există câteva lucruri pe care inginerii trebuie să le ia în considerare.

Prima este posibilitatea de supra-inginerie. Adesea, un inginer care înțelege capacitățile unui cutter cu laser va proiecta piese sau produse cu toleranțe deosebit de stricte. Deși există momente când este necesară o toleranță de 5/1000 de centimetri, adesea o toleranță de 1/16 din centimetru este adecvată. O toleranță mai strictă va crește costul și timpul de producție al unui produs și poate duce la deșeuri.

Alegerea materialelor potrivite reprezintă o altă problema. Din nou, doar pentru că un laser poate tăia un material nu înseamnă că materialul este potrivit pentru un anumit proiect. Proiectarea pentru fabricare înseamnă asigurarea faptului că designul poate fi adus la viață. Alegerea materialelor potrivite poate însemna diferența dintre un design care poate fi fabricat și unul care nu poate.

Decuparea cu laser este doar o tehnologie care este benefică pentru proiectarea procesului de fabricație. Cu toate acestea, aceasta a devenit una extrem de importantă și a ajutat multe produse să ajungă la piață mai repede și cu un cost mai mic.

2018-06-04T12:22:26+03:00 martie 22nd, 2018|Categories: Debitare si gravura Router CNC|
Call Now Button