/Debitarea cu laser in crearea machetelor de arhitectura

Debitarea cu laser in crearea machetelor de arhitectura

De la viziune la un model arhitectural cu o acuratete impecabila nu este decat un pas, atunci cand folosesti tehnologia ultra moderna. Masinile pentru debitare cu laser sunt folosite azi cu succes in realizarea modelelor arhitecturale diverse.

De la crearea modelelor de design intr-un program de grafica pana la modelul finit, macheta arhitecturala palpabila, folosirea unei masini pentru debitare cu laser, in constructia modelelor arhitecturale propune o procedura optima pentru tot acest proces creativ.

Procesul este rapid si eficient, putand fi utilizat in mod flexibil pe o gama larga de materiale. In plus, masinile pentru debitare laser au costuri reduse de functionare, timp scurt de procesare si rate mari de productie.

debitare laser

Ca arhitecti profesioniti, in constructia modelelor arhitecturale, folosim masini de debitare cu laser pentru a transforma rapid si usor proiectele in modele tangibile. O mare varietate de materiale pot fi taiate rapid si usor cu aceste masinarii.

Facem designul in programe speciale precum CAD si in conformitate cu cerintele clientului, pentru ca apoi modelul digital sa fie transpus intr-o macheta arhitecturala fizica, prin debitarea 3d a diferitelor piese. Solutiile inteligente de soft fac posibila procesarea automata si precisa a componentelor detaliate ale modelelor.

Folosim frecvente frezele pentru debitare cu laser pentru urmatoarele tipuri de machete arhitecturale:

  • machete pentru locuinte
  • machete de arhitectura pentru cartiere rezidentiale
  • machete arhitecturale pentru blocuri si centre comerciale
  • modele de arhitectura de ansamblu
  • machete biserici si arhitectura religioasa
  • machete pentru cadouri
  • machete comerciale si explozitionale
  • machete pentru hale, fabrici si depozite
  • machete de urbanism

Ce materiale putem folosi pentru debitarea cu laserul?

Debitarea cu laser este utila pentru o sumedenie de materiale, inclusiv carton si polistiren, doua tipuri folosite foarte des in machetele arhitecturale. De asemenea, folosim debitarea cu laser pentru urmatoarele materiale:

– materiale plastice generale, in principal acrilice (plexiglas)
– hartie, carton
– lemn
– material textil
– spuma
– folii diverse
– MDF

Folosind debitarea cu laser in realizarea de modele arhitecturale, putem utiliza diverse materiale prelucrate in moduri diferite. Tehnologia de debitare cu laser aduce o serie de avantaje in realizarea machetelor de arhitectura prin rezultatele sale extrem de precise si marginile taiate exact, atunci cand se lucreaza cu diverse materiale.

piese debitare laser

Pentru ca procesul este unul fara contact, acest lucru permite prelucrarea delicata chiar si a materialelor fine si delicate. Post procesarea nu mai este necesara. In functie de materialul ales, se folosesc diverse metode, cum ar fi taierea cu flacara laser, taierea prin fuziune cu laser sau taierea prin sublimare (aluminiu, hartie, carton, plastic sau piatra).

Noile masinarii de debitare cu laser fac posibila si gravarea cu laser. Acest lucru ajuta la marcarea sau structurarea materialelor intr-un singur pas, dupa care poate urma taierea cu precizie, fara a fi nevoie de mutarea materialelor. Motivele, logo-urile, etichetele si codurile sau inscriptiile se pot aplica pe diverse materiale si sunt permanente, rezistente la abraziune.

Avantajele debitarii cu laser

Taierea cu laserul in constructia modelelor arhitecturale este extrem de precisa, datorita masinilor moderne. Flexibilitatea, costurile avantajoase si eficienta timpului, usurinta in utilizare si rezultatele de inalta calitate ofera beneficii enorme atunci cand vine vorba despre constructia de modele arhitecturale.

Flexibilitate

Fie ca vorbim de gravarea cu laser sau debitarea cu laserul, procesul poate fi utilizat pentru o gama larga de materiale diferite, precum si pentru forme speciale si taieturi delicate.

Precizie maxima

Tehnologia de debitare cu laserul se caracterizeaza prin precizie maxima. Partile taiate si marcate pot fi utilizate imediat si fara nicio post-procesare.

Eficienta maxima

Datorita timpilor scurti de procesare, a unui grad ridicat de automatizare si usurintei in utilizare, frezele cu laser sunt printre cele mai eficiente tehnologii atunci cand vine vorba despre prelucrarea materialelor.

Proces delicat

Pentru ca procesul de debitare cu laserul in constructia modelelor arhitecturale este fara contact, este deosebit de delicat cu materialele fine, cum ar fi polistirenul sau cartonul. In plus, masinaria nu se uzeaza si calitatea laserului este intotdeauna ridicata.

servicii debitare laser

Cand realizam machete arhitecturale prin debitare cu laserul, nu exista costuri suplimentare pentru post-procesare, materiale de lucru suplimentare sau aditionale. Chiar si atunci cand vine vorba despre prelucrarea diferitelor materiale, nu sunt necesare schimbari de unelte sau utilizare, lucru ce ar necesita timp.

Productia pieselor necesare pentru realizarea machetelor de arhitectura este mult imbunatatita cu solutiile moderne de debitare cu laser.

Oferim solutii de creatie machete de arhitectura si folosim in procesele noastre masinarii ultra moderne pentru printare 3D, debitare cu laserul si gravare cu laser. Acest lucru ne permite sa oferim preturi avantajoase, machete arhitecturale de cea mai buna calitate si sa livram la timp proiectele dumneavoastra.

2021-11-09T13:16:27+03:00 noiembrie 9th, 2021|Categories: Debitare si gravura Router CNC|
Call Now Button