/Un ghid pentru găsirea mașinii potrivite de tăiere cu laser

Un ghid pentru găsirea mașinii potrivite de tăiere cu laser

Cum ați proceda la cumpărarea unei mașini de tăiat cu laser? Aceasta nu este o sarcină de zi cu zi și, ca urmare, unele magazine nu sunt siguri de unde să înceapă. Acest ghid vă poate ajuta producătorii să adreseze întrebările corecte atunci când efectuează această achiziție importantă.

Pentru majoritatea producătorilor, achiziționarea unei mașini industriale de debitat cu laser este o investiție majoră. Nu este doar prețul inițial pe care îl plătiți, ci faptul că achiziția va avea un impact mare asupra întregului proces de fabricație. Dacă este ales echipamentul greșit, trebuie să trăiți cu decizia foarte mult timp. Nu este neobișnuit să vezi producătorii să țină un laser de șapte până la zece ani.

Cunoașteți cel mai bun mod de a cumpăra o mașină de tăiat cu laser?

Acest ghid vă va ajuta să luați o decizie de achiziție de capital care va conduce operațiunile de producție la noi cote

Care este cererea?

Probabil adevărata întrebare este: “Ar trebui să cumpăr chiar și o mașină de tăiat cu laser?” Din multe motive, investiția într-un alt sistem de tăiere poate avea mai mult sens pentru activitățile de producție ale unei companii. Investigarea tuturor opțiunilor disponibile poate reduce la minimum eventualele regrete în viitor.

Chiar avem nevoie să investim în tăierea cu laser?

O companie care nu are o mașină de tăiat cu laser în general subcontractează munca la unul sau mai multe magazine de locuri de muncă cu această capacitate. Acest scenariu nu implică mult risc și poate funcționa dacă aveți o anumită flexibilitate cu timpul de plată.

Dar va veni acel moment când trebuie să vă întrebați dacă este timpul ca compania să aducă tăierea cu laser in house. Acest lucru trebuie luat în considerare chiar dacă relația de afaceri cu subcontractantul este mare.

De unde știi dacă este timpul să ai un laser? Uitați-vă cât de mult cheltuiți lunar pentru părțile tăiate cu laser. În cuvintele lui Henry Ford, “Dacă aveți nevoie de o mașină și nu o cumpărați, atunci veți vedea în cele din urmă că ați plătit pentru ea și că nu o aveți”.

Dacă se ia decizia de a aduce tăierea cu laser in house, este posibil să vă aflați într-o poziție în care trebuie să justificați motivul pentru care investiția trebuie făcută. Costurile asociate cu subcontractarea tăierii cu laser sunt doar punctul de plecare al justificării. Cât de mult va fi mai productiv procesul de fabricație cu tăierea cu laser? Cum afectează aceasta perioada de timp? Din punctul de vedere al cheltuielilor, nu numai că aveți costul mașinii de tăiat cu laser, aveți costuri de muncă și de consum, cum ar fi de tăiere cu laser de asistare a gazului.

Ce înseamnă să controlați procesul de tăiere cu laser?

În afară de problemele monetare, atunci când producătorii oferă motivele pentru care încearcă să achiziționeze o mașină de tăiat cu laser, menționează “controlul”. Întrebați-vă aceste întrebări pentru a vedea dacă intrați în această categorie:

  • De câte ori am pierdut afacerea din cauza livrării cu întârziere?
  • A trebuit vreodată să respingem părți din cauza calității slabe?
  • Cum ne-ar ajuta imaginea dacă am avea propriile noastre capabilități de tăiere cu laser?
  • De unde ar trebui să cumpărați mașina de tăiat cu laser?

Ca producător, aveți numeroase surse pentru a achiziționa o mașină de tăiat cu laser. Există dealeri care se specializează în echipamentele folosite și producătorii de echipamente originale care oferă echipamente de tăiere de ultimă generație și chiar mașini renovate care nu pot avea productivitatea mașinilor noi, dar pot funcționa mult mai eficient decât mașinile de vârstă similare, fără a face prea multă muncă de restaurare.

Tehnologia de astăzi nu necesită o întreținere atât de mare, dar când o mașină se deteriorează, veți dori să o faceți înapoi și să funcționeze cât mai curând posibil. De asemenea, vedeți disponibilitatea și livrarea pieselor. Din nou, o mașină de tăiat cu laser, care nu poate tăia din cauza unei părți deteriorate, nu o taie.

Rețineți că mașinile de tăiat cu laser de la producătorii de echipamente originale, care sunt recunoscute în industrie, au în mod obișnuit valori de revânzare mai mari.

Tehnologia CO2 sau fibra?

Două tipuri de lasere reprezintă în prezent majoritatea pieței industriale: laserele tradiționale cu CO2 și laserele din fibră de sticlă mai recente. Laserele de CO2 au fost forțele de lucru ale industriei de fabricare a metalului în ultimele două decenii. Aceste lasere funcționează prin utilizarea electricității printr-un rezonator plin cu gaz (care include CO2) și prin utilizarea de oglinzi pentru a focaliza și livra fasciculul. Într-un laser cu fibră, bilele de diode sunt folosite pentru a crea laserul și sunt canalizate și amplificate prin cablu de fibră optică, similar cu cel utilizat în industria de telecomunicații.

Laserul cu fibre, care a debutat în jurul anului 2008, are costuri de operare mai mici și oferă viteze mai mari de tăiere decât laserul cu CO2. Tehnologia fibrelor ar putea reduce aceste viteze mai mari doar pe materiale subțiri, dar odată cu apariția mai multor lasere, laserele cu fibre demonstrează viteze robuste de tăiere chiar și în materiale cu grosimea de 0,5 inci. Ca urmare, laserele cu fibre tind să fie o alegere populară, în ciuda prețului lor mai mare.

De asemenea, tehnologia fibrei poate deschide noi oportunități pentru fabricant. Aceste mașini pot tăia materiale reflectorizante, cum ar fi alama și cuprul, în timp ce acest lucru este dificil pentru laserele CO2.

Unele aplicații rămân în continuare mai potrivite pentru laserele cu CO2, cum ar fi aplicațiile care necesită o calitate superioară a marginilor pe materiale groase sau specializate. De asemenea, unii producători s-ar putea simți confortabil cu tehnologia CO2, deoarece au folosit-o de mai mulți ani, iar compania are expertiză în întreținere internă.

Vom avea nevoie de manipularea materialelor?

Alegerea unui anumit nivel de echipament automat de manipulare a materialelor este de asemenea un element important. Acest lucru este și mai important astăzi, în primul rând datorită vitezelor de tăiere semnificativ mai rapide ale tehnologiei laser cu fibră

De aceea este necesar să înțelegeți cum veți folosi această nouă capacitate de tăiere cu laser. Aveți de gând să rulați laserul numai câteva ore în fiecare zi sau mai multe schimburi? Pe baza timpului obișnuit de procesare a unei foi de material, operatorul dvs. poate ține pasul cu încărcarea și descărcarea manuală a laserului, chiar dacă are o a doua masă de transfer? Cât de importantă este minimizarea costului forței de muncă în producția de componente pentru a obține un profit și a rămâne competitiv în afacerea dvs.?

Uneori, fabricanții de metal aleg să nu cumpere automatizarea manipulării materialelor imediat. Dacă alegeți acest traseu, asigurați-vă că sistemele de paleți sau chiar un depozit automat și un turn de recuperare pot fi adăugate cu ușurință în viitor.

Vom avea nevoie de software nou?

În multe cazuri, producătorii folosesc deja un pachet software pe care toată lumea este obișnuită. Software-ul respectiv va putea să funcționeze eficient cu noua mașină de tăiat cu laser sau va fi mai bine să achiziționați software-ul? Dacă acesta din urmă, ce noi capabilități vin cu noul software?

Pe măsură ce mai multe companii din industria prelucrătoare vorbește despre o interconectare sporită între mașini și sisteme software, vă va cere să întrebați dacă noul software este capabil să ruleze alte mașini deja instalate în magazin. În plus, merită să aveți o conversație cu privire la modul în care laserul se poate integra în rețeaua companiei. Vitezele de tăiere a laserului nu sunt singurul lucru care crește într-un ritm incredibil de rapid; colectarea informațiilor de producție pertinente, în clipa în care clipește ochiul, conduce la decizii mai rapide și mai rapide pentru producători.

Care este costul real al funcționării echipamentului?

Cu o investiție atât de mare, un producător trebuie să știe la ce nivel de eficiență funcționează echipamentul. Trebuie să știți mai mult decât dacă aparatul funcționează sau nu funcționează. Aici intră monitorizarea performanțelor echipamentului.

Este important să aflați dacă software-ul poate măsura eficiența generală a echipamentului de tăiere cu laser (OEE) în timp real. Dacă da, poate software-ul să fie folosit pentru celelalte mașini de tăiat cu laser, dacă le aveți, astfel încât să puteți descoperi “capacitatea ascunsă” unde credeți că nu există nici unul?

Cu costul de aproximativ 1 la sută din prețul echipamentului, software-ul de monitorizare poate oferi un câștig de productivitate de 10 până la 50 la sută cu câștiguri mai mici de patru luni.

Ce implică livrarea și instalarea?

Pregătirea este necesară pentru livrarea și instalarea cu succes. În primul rând, ce tip de fundație, dacă este cazul, va fi necesar? În al doilea rând, mașina de tăiat cu laser trebuie să fie amplasată în locul potrivit.

Pentru o mulțime de companii, livrarea unei noi game de echipamente de producție majora este o experiență nouă. Compania care a livrat mașina de tăiere cu laser poate răspunde întrebărilor dvs. despre transport și manipulare

2018-05-23T15:15:11+03:00 martie 19th, 2018|Categories: Debitare si gravare cu laser, Debitare si gravura Router CNC|
Call Now Button