Cinci factori care influenteaza pretul pentru o randare 3D
Costul randărilor 3D este inclus din ce in ce mai des în prezentările bugetare ale arhitecţilor.Beneficiile pe care le aduce o vizualizare arhitecturală fotorealistă sunt evidente.Clientul are o viziune clară asupra întregului proiect, iar imaginea este mult mai impresionantă decât un desen de mână.Astfel, arhitectul poate să redea viziunea lui mult mai eficient şi să primească o aprobare entuziasmată de la un client satisfăcut.
O companie care se ocupă de randari 3D este capabilă să facă un proiect de orice fel sau nivel de complexitate şi cu orice nivel de detaliu.Pretul unei vizualizări 3D variază proporţional cu cantitatea de muncă depusa, cu toate acestea rămâne o întrebare: ce elemente contribuie mai exact la preţul unei randări 3d?
Arhitecţii trebuie să aibă cunoaşterea necesară pentru a ştii exact ceea ce plătesc.În acest fel, ei câştigă mai mult control în negocierea preţului şi modului în care vizualizarea 3D le afectează clienţii.Atunci când un arhitect are nevoie să scadă preţul unei lucrări, poate să facă asta cu uşurinţă dacă este bine informat prin a scoate anumite detalii irelevante proiectului.
Aşadar, astăzi noi vom împărtăşii cu dumneavoastră cinci factori care influenteaza pretul de randare 3D, iar aceşti factori vă pot ghida în proiectele viitoare.
- Mărimea face diferenţa de preţ atunci când e vorba despre Randare 3D
În funcţie de cât spaţiu va ocupă un proiect, o echipa de artişti în ale 3D-ului va lucra la el câteva zile sau câteva ore.Randarea exterioară vine în toate mărimile şi formele: de la o căbană micuţă până la un zgărie-nori strălucitor, de la o simpla locuinta până la un şir de case, de la un centru de afaceri la o întreprindere de centrale electice.Toate acestea necesită o analiză separată pentru a decide preţul lor.
2. Fundalul afectează preţul unei randări 3d
Împreună cu mărimea unui proiec, fundalul şi mediul înconjurător fac, de asemenea, o mare diferenţă când vine vorba de preţul unei randări 3d.Cu cât este mai multă muncă pentru un artist în randare 3D, cu atât preţul este mai mare.În continuare vă vom arăta trei tipuri principale de fundaluri, ordonate în funcţie de complexitatea lor.
Cel mai ieftin fundal disponibil este o poză.Este excelentă pentru a demonstra diferenţa pe care proiectul o va face.Pozele pot fi găsite online sau pot fi făcute cu o dronă.
Modelele diafan făcute din low-poli, în lumea randărilor 3D se numesc “Ghost buildings” sau clădiri fantomă.Sunt uşor şi rapid de creat şi pun proiectul într-un context simplu care să nu distragă atenţia de la viziunea arhitectului.
Vizualizarea mediului cu ajutorul pozelor foto-reale este capabilă să uimească clienţii.Indifierent dacă este vorba de un peisaj uluitor sau de un cartier elaborat care să aibe clădiri realiste, cele mai reprezentative imagini vor însoţi proiectul.Evident, un asemenea fundal necesită o atenţie sporită la modelat şi la aplicarea texturilor.
Rezultatul aduce uimire şi încântare pe feţele clienţilor.Nu e de mirat că arhitecţii aleg deseori să folosească un fundal realist: prezentarea mulţumeşte spectatorii, iar proiectul îşi merită banii.
După cum se observă, fundalul are un impact asupra pretului unei randări 3D, dar există mereu o opţiune pentru diferitele obiective şi bugete ale unui proiect. Pentru ca arhitecţii şi designerii să aleagă cele mai bune soluţii când vine vorba de o randare 3D care să îşi facă treaba, dar să le şi permită să nu depăşească bugetul, noi vă dezvăluim câteva secrete pentru a ştii cum să economisiţi bani, totodată având parte de cea mai bune servicii de randare.
3. Costul vizualizărilor 3D depinde de stil
Cu cât artistul foloseşe mai multe decoraţiuni sau forme complexe, cu atât echipa care se ocupă cu vizualizarea 3D are mai multă treabă de făcut.Deşi stilul unui artist nu determină în mod direct numărul de detalii din proiect, unii artişti au această tendinţă.În mod general, arhitectura modernista este una dintre cele mai uşoare de reprodus.
Arhitectura clasică, high-tech, dar şi barocă tind să aibă mai multe detalii.Cea care necesită cel mai mult timp şi efort pentru a fi reprodusă este cea neo-gotică, deoarece are o abundenţă de ornamente.
4. Uneori sunt necesare mai multe perspective pentru a avea o randare de succes
Fiecare proiect este diferit în felul lui, iar fiecare proiect are un unghi care arată perfect. Unele planuri au nevoie să fie privite din mai multe perspective pentru a-şi arăta adevărata splendoare.O vedere frontală sau laterala este bună pentru un balcon sau o verandă.Vizualizarea laterala necesită un anumit fundal, rezultând în creşterea costului acestui proiect.
Pentrul acelaşi motiv, o perspectivă generala va contribui la mărirea costului, la fel ca o perspectivă de sus, numită “bird-eye view”. Aceasta cuprinde o suprafaţă foarte mare.În timp ce perspectiva generală este cea mai des folosită, pentru a face proiectul mult mai eficient se pot folosi mai multe perspective de tip “bird-eye” pentru a arăta mai multe puncte de vedere.De asemenea, această perspectivă este mult mai impresionantă, deoarece contrastează cu experiența noastră de zi cu zi.
Ferestrele pot străluci uşor, pot reflecta împrejurimile, sau pot reflecta lumină pe pământ.Pot fi fumurii, sau pot să dezvăluie ce se află în interior.Această ultimă opţiune aduce valoare proiectului dumneavoastră: aici nu mai este vorba doar de o clădire, este o casă primitoare.În schimb, elementele din interior contribuie la mărirea cantităţii de lucru a artiştilor 3D, care bineînţeles duce şi la mărirea preţului pentru randarea 3d.
5. Post-producţia aduce valoare în randarile 3D
Scopul principal al post-producţiei este de a face randarea 3d mult mai naturală şi organică.Cantitatea de amănunte aduce cu ea schimbare preţului unui proiect 3D.Detaliile precum: oameni care stau şi citesc, animale jucându-se, maşini circulând, cresc costurile, dar efectul pe care îl produc este uluitor.
Proiectul prinde viaţă şi asta îl face pe client să vrea să facă parte din acea lume.Condiţiile meteorologice pot influenţa atmosfera: solemnă sau jucăuşă, amuzantă sau dramatică.
După cum puteţi vedea, pretul unei randări exterioare 3D este influenţat în principal de mărime, stil, fundal, numărul şi tipurile de perspective folosite, dar şi de post-producţia imaginii.Doar geometria clădirii este predefinită, în timp ce restul factorilor sunt la alegerea dumneavoastră.
Pentru a începe propriul dumneavoastră proiect de randare 3d , vizualizati mai intai portofoliul nostru de randari 3d, veti gasi randări 3D foto-realiste de înaltă calitate capabile să impresioneze orice client.
Costul de randare 3D
Costul de randare 3D, inclusiv randarile interioare și exterioare, depind de diverși factori, cum ar fi complexitatea proiectelor, funcționalități și multe altele.
Însă gama de preturi generale pentru serviciile de randare 3d incepe de la 60 de euro pentru o randare “draft” si poate ajunge pana la 500 sau 600 euro per imagine, in functie de gradul de complexitate,de timpul de randare, si de timpul disponibil pana la deadline.
Doreşti să îţi faci proiectul arhitectural şi mai impunător? Împresionaţi-vă clienţii cu o animaţie 3D interactivă.Permiţându-le să interacţioneze cu un model virtual, veţi reuşi să transmiteţi mult mai mult decât o imaginea a clădirii.Veţi reuşi să le dezvăluiţi experienţa de a trăi în acea clădire.