/Materialele folosite in machetele de arhitectura – Materiale modelabile – ghips, ipsos

Materialele folosite in machetele de arhitectura – Materiale modelabile – ghips, ipsos

Proiectantul are nevoie de gips, pentru realizarea corectărilor, sau adăugare, sau chiar pentru a modela plastic un teren sau un obiect. Există ateliere specializate în proporționarea matrițelor pentru machete întregi, dar noi trebuie să manipulăm machetele, pentru a modifica terenul, marca străzile, drumurile și să încorporăm mai târziu modelul edificiului.

Pentru a construi machete este de preferat să utilizăm gips alb. Pentru omogenizare se pune cât gips este necesar  într-un recipient cu apă până cand nu mai poate absorbi. În continuare trebuie amestecat foarte bine timp de 2 minute. Dacă gipsul rezultat este prea pietros nu se poate dilua adăugând apă ( acest amestec nu este omogen). În acest caz trebuie repetat procesul, făcând din nou amestecul.

Produsele de acoperire a fisurilor, chiturile și praful de gips pentru izolare se usucă mai lent. Atenție: o matriță uscată absoarbe umiditatea gipsului aplicat recent cu o mare rapiditate încât îl solidifică instantaneu.

Pentru a lucra cu o matriță de gips, acesta trebuie să obtină destulă apă cu ajutorul unui penson sau burete. Amestecul, odată ce a fost creat, se poate separa de matriță cu ajutorul unui cuțit sau cablu fără a-l rupe. Macheta odată ce se usucă, se poate închide, perfora, șlefui, etc. Înainte de a acoperi posibilele fisuri, trebuie ca gipsul să se umezească.

   Acoperirea fisurilor

Produsele pentru acoperirea fisurilor (pudră albă obținută prin celuloză) trebuie utilizate în același mod ca gipsul, chiar daca trebuie sa ținem cont ca obișnuiesc să se întărească mult mai repede. De aceea este convenabil, mai ales la acoperirea imperfecțiunilor și acoperirea fisurilor. Total contrar a ceea ce se întâmplă cu gipsul, materialul scade de obicei când se usucă.

Argilă, plastilină

Argila (noroi fin) și plastilina ( amestec de ceară, pigment și  produse umplute) sunt materiale ușor de modelat și în plus sunt reciclabile. Obișnuim să le utilizăm în concretarea primelor idei ale unui proiect prin macheta conceptuală și de lucru. Machetele din argilă trebuie protejate cu un plastic pentru a evita ca procesul de uscare să fie prea rapid.

2018-06-04T12:24:12+03:00 martie 21st, 2018|Categories: Applications, Company, Tutoriale Machete|
Call Now Button