/Ce este vizualizarea 3D, cine o face și de ce aveți nevoie de ea?

Ce este vizualizarea 3D, cine o face și de ce aveți nevoie de ea?

Timp de decenii, companiile au căutat fotografi pentru conținutul lor vizual. Pentru a reuni imagini sau videoclipuri pentru o revistă sau un site web, nu au avut altă alternativă decât să contacteze un studio de producție și să facă o fotografie. Fotografia tradițională are cu siguranță un loc și nu va dispărea niciodată, dar astăzi, întreprinderile care au nevoie de conținut vizual au o altă soluție: vizualizare 3D

CE ESTE?

Termenul de vizualizare 3D este utilizat sinonim cu grafica 3D, redarea 3D, imaginile generate de calculator (CGI) și alți termeni. Toate se referă în principal la procesul prin care se creează conținut grafic folosind software 3D. Este o tehnologie care a devenit obișnuită în ultimele decenii și sa transformat într-una dintre cele mai viabile opțiuni de producere a conținutului digital de înaltă calitate.

Cu toate acestea, există unele concepții greșite în ceea ce privește terminologia. După cum sa menționat mai sus, este “procesul prin care este creat conținutul grafic”, adică rezultatul final este conținutul vizual (adică imaginile și animațiile). Nu este același lucru ca și designul 3D sau dezvoltarea 3D, termeni care se referă în general la producerea de conținut, cum ar fi fișiere de proiectare asistată de calculator (CAD), create de ingineri sau designeri industriali și destinate scopurilor de producție. Artiștii 3D pot utiliza CAD atunci când dezvoltă vizualizări 3D, dar rezultatele finale sunt mai mult decât fișierele CAD – sunt o grafică dinamică care îmbină atât talentul tehnic, cât și arta.

Cine o face?

Răspunsul: artiști 3D. Ca și fotografie, vizualizarea 3D este, de asemenea, o artă care necesită abilități artistice și tehnice. Artiștii 3D folosesc instrumente cum ar fi Autodesk 3ds Max, Maya și Cinema 4D pentru a crea vizualizări uimitoare care pot fi utilizate în orice industrie.

Din nou, există unele concepții greșite, mai ales pentru cei care nu cunosc acest proces, când vine vorba de angajarea unui agent independent sau a agenției pentru servicii de vizualizare 3D. Deoarece există diferite instrumente și seturi de competențe pentru artiștii 3D (spre deosebire de inginerii sau designerii industriali care se specializează în producerea de conținut pentru producție și imprimare 3D), asigurați-vă că înțelegeți ce serviciu doriți.

Atunci când vine vorba de vizualizarea produselor 3D, artiștii 3D merg despre acest proces în același mod în care fotografii ar face-o atunci când instalează un film. Ele pornesc fie prin modelarea produsului în 3D, fie prin utilizarea fișierelor CAD existente de la ingineri, după care au creat camere virtuale, lumini și medii pentru a obține rezultatele dorite. În timp ce procesul are asemănări cu fotografiile tradiționale, nivelul de control și flexibilitate cu vizualizarea 3D este de neegalat.

Pentru ce ai nevoie?

Un procent mare din produsele comercializate pe site-uri web și televiziune de astăzi sunt create cu vizualizare 3D. Acest număr a crescut constant în ultimii ani, în primul rând datorită progreselor înregistrate în tehnologiile de redare, cum ar fi V-Ray Chaos Group și Keyshot de la Luxion. Aceste îmbunătățiri au făcut posibil ca artiștii 3D să creeze repede imagini care corespund calității fotografiilor standard, fără a avea nevoie de organizarea unor fotografii complicate și scumpe. Vizualizarea 3D permite crearea de conținut cu control deplin asupra fiecărui aspect al imaginii până la reflexiile sau suprafața unui material. Tehnologia ajută la crearea de imagini care pot fi fie imposibil de creat, fie prea costisitoare pentru a crea cu tehnica de fotografie.

Serviciile de vizualizare 3D nu se limitează la industria de produse de consum. Multe alte industrii pot beneficia, de asemenea, de aceste servicii – auto, arhitectură, medicală, farmaceutică, modă și altele. Dacă este necesar un conținut vizual în orice capacitate, serviciile de vizualizare 3D pot fi soluția perfectă.

2018-06-04T12:04:09+03:00 martie 24th, 2018|Categories: Randari 3d de Arhitectura|
Call Now Button