/Randarile arhitecturale ca un instrument de prezentare final: imaginile 2D vs 3D

Randarile arhitecturale ca un instrument de prezentare final: imaginile 2D vs 3D

Randarea de arhitectură este un element neprețuit al oricărei prezentări de design interior sau exterior. Nu numai ca efectele vizuale sunt mult mai bune informații decât cuvinte, dar ele salv a, de asemenea, o mulțime de timp, atât pentru arhitecții cat și clienții lor. Lumea s-a schimbat, și schițele desenate manual sunt departe de a garanta succesul. Un designer modern, care vrea să țină pasul cu concurența trebuie să coopereze cu o firma care se ocupa de randari de arhitectura pentru a obține o carte de atu final pentru a câștiga un contract – ilustrații arhitecturale 3D!

Unii arhitecți vor fi de acord. La urma urmei, ei prezintă cu succes proiectul lor cu mijloacele menționate mai sus. Am examinat mai multe cazuri de designeri talentați ai căror lucrări sunt exemple de perfectă ilustrare arhitecturale 2D. Dar, exemplele individuale se dovedesc a fi excepții în imaginea mai mare, și CGI are o mulțime de avantaje.

Ce opțiune este mai bună pe termen lung? Acestea și mai multe întrebări vor primi răspuns astăzi!

Randarea de arhitectură: Cel mai bun instrument pentru prezentări de design

Mijloacele clasice

# 1. Schițe desenate manual

Orice design interior sau exterior, începe cu o schiță desenată de mână. Nivelul de detaliere poate varia, dar ideea este aceeași – de a vizualiza aspectul general al proiectului și a-l reprezenta-l în mod corespunzător. Acest lucru este departe de a fi o opțiune bună pentru display-uri reale, deoarece acestea nu sunt utilizate după proiectul de prima faza – și pentru un motiv bun. Sketching-ul este o formă de experimentare, indiferent dacă aceasta se face pe suport de hârtie sau în programe de desen. Chiar dacă un arhitect desenează foarte bine, schița încă arată neconvingătoare. Investitorii ar crede „sigur, arata bine … pe hârtie“, și nu s-ar deranja să se uite la chart-uri sau sa asculte explicațiile arhitectului.

# 2. Recuzită

O mulțime se poate spune despre elemente de recuzită scalate, dar primul lucru care vine în minte este „Doamne, cât de mult timp a durat pentru a face acest lucru ?!“. Într-adevăr, un model este un instrument foarte informativ pentru prezentări oferind atât o imagine mai mare, dar și detalii mici, dar dificultatea de a crea unul este de lunga durata – poate dura o săptămână întreagă pentru o echipă de artiști dedicați pentru a face un set cu un nivel scăzut nivelul de detaliu. Imaginează-ți cum e ca un arhitect singuratic! Si nu uita – nu există nici o garanție că designul va atrage investitori. Zilele de lucru distruse în câteva ore – merită?

# 3. lucrari de arhitectură

Există destul de multi artiști profesioniști și ilustratori din comunitatea de arhitectură. Și fiecare proiect este o lucrare de artă neprețuita – create pe pânza sau în software-ul ilustrare arhitectural. Ca să nu mai vorbim de faptul că acești designeri sunt extrem de influenti în industrie, și doar menționând le adună o mulțime de clienți. Frank Gehry, Frank Lloyd Wright, IM Pei, Zaha Hadid, Tom Wright, Renzo Piano, Jean Nouvel si multi altii – faima lor este de nepretuit. Dar aceasta este o problemă. Numele lor garantează succesul înde marketing pentru servicii de arhitectură– dar ce sa spunem despre artiști mai puțin cunoscuți? clienții de azi doresc o casetă de prezentare rapidă și informativă – si nu o vizită la o galerie de artă. Și prin investirea de timp într-o reprezentare artistică arhitecții non-influenți sau începători fac ei înșiși un deserviciu imens: efort în proiecte care nu vor fi apreciate. În general, folosirea unei ilustrari estetice arhitecturală pentru prezentări este viabilă, dar numai în cazul în care compania are deja o baza de clientela fidela.

Modelare 3D și randare software

# 1. Randarile 3D

Randarile 3D statice sunt un instrument foarte influent în prezentările de design arhitectural, și pentru un număr de motive. În primul rând, CGI este matematic precis. Folosind artiști CAD 3D pot transforma planurile in modele 3D, care trebuie doar să fie în formă, culoare, textură, decorate și puse în context. În al doilea rând, prin randarea 3D se pot produce mai multe vizualizări ale aceluiași obiect. O clădire poate fi vizualizata din toate unghiurile în orice mediu. De exemplu, o casa poate fi pusa pe un mal, într-o pădure, in suburbiile unui oraș în timpul zilei sau noaptea. În al treilea rând, modelarea 3D moderna și redarea software permite crearea de elemente cu un nivel de detaliu fotorealist, cu o mulțime de efecte vizuale pentru a spori experiența. În cele din urmă, randarea 3D este folosita pentru a vizualiza lucruri care nu există încă, transformând proiecte de hârtie în construcții realiste superbe.

# 2. VR

randarile digitale arhitecturale pot fi utilizate nu doar ca imagini statice. Realitatea virtuală este un mod perfect de a prezenta orice produs, indiferent de industrie. Clienții potențiali pot vedea orice element de aproape, rotiți-l in orice fel le place și ei consideră că este un lucru real. Dacă doriți un tip de prezentări care ar fi uimitoare, VR merita banii.

# 3. Animația 3D de arhitectură

Acest lucru ar putea fi luate în considerare ca un „truc”, dar animația 3D este adesea utilizata în prezentări de arhitectură pentru a obține un upper-hand în rândul concurenței. Un punct de vedere de 360 ​​de grade, un fly-through, un tur vizual care explorează fiecare parte a clădirii ce va fi construita – totul se poate face cu animația 3D. Nu chiar o „ilustrare arhitecturală“, dar imersiune și povestiri vizuale, si astfel poate vinde proiecte.

Cu toate tehnologiile moderne, randarile 2d arhitecturale devin rapid un lucru al trecutului, fiind o opțiune viabilă numai pentru amatorii individuali. Este timpul pentru tine de a moderniza, de asemenea. Îmbunătățiți prezentările de design, cu randari fotorealiste.

2018-06-04T16:06:56+03:00 iunie 4th, 2018|Categories: Randari 3d de Arhitectura|
Call Now Button