/Conservarea patrimoniului arhitectural prin digitizarea 3D

Conservarea patrimoniului arhitectural prin digitizarea 3D

Arhitectura este un termen general pentru a descrie clădirile și alte structuri fizice. Domeniul arhitecturii a adus multe contribuții în societate. În trecut, așezările umane erau în mare parte rurale din cauza lipsei de arhitectură. În cele din urmă, descoperirea arhitecturii a transformat mediile rurale în orașe urbane.

Patrimoniul arhitectural este esențial pentru cultură și trebuie păstrat ca parte a tradiției noastre. Există diverse metode și tehnologii care au fost utilizate pentru a păstra și a prezenta structura arhitecturală. Unele dintre acestea sunt modelele 3D. Desenele bidimensionale și reprezentările arhitecturale sunt acum integrate în modele 3D formate prin digitizarea 3D.

Digitizarea tridimensională

Înregistrarea digitală a structurilor arhitecturale poate ajuta la conservarea patrimoniului. Există câteva organizații care demonstrează că este important ca monumentele din patrimoniul cultural să fie înregistrate și furnizează documentația corespunzătoare. Digitizarea 3D este compusă din mai multe metode care duc la o înregistrare completă a unui monument. Metodele sunt clasificate mai jos:

  • Tehnica empirică – În timpul acestui proces, distanțele dintre punctele caracteristice de pe suprafața monumentului sunt măsurate manual. Aceasta este cea mai simplă dintre toate metodele, însă are o precizie redusă.
  • Tehnica geodezică – Această metodă utilizează dispozitive de măsurare cu precizie ridicată precum stația totală, un dispozitiv care măsoară unghiurile și punctele caracteristice de pe suprafața monumentului. Este o tehnică fiabilă și foarte precisă. De asemenea, oferă o modalitate ușoară de măsurare.
  • Tehnica de scanare laser – aceasta este cea mai avansată metodă. Folosește scanere laser pentru a măsura punctele topografice. De asemenea, măsoară direcția unei linii care unește punctele caracteristice ale unui monument. Scanerele pot estima distanța dintre diverse puncte. Sunt de asemenea fiabile și foarte precise. Totuși, pot fi scumpe și nu sunt portabile.
  • Fotogrammetria – Această metodă poate fi utilizată pentru înregistrarea etapelor unui monument de-a lungul unor perioade diferite de timp. Prin intermediul fotogrammetriei digitale, vă puteți da seama de coordonatele 2D și 3D din poze cu ajutorul soft-ului CAD. Metoda este simplă și ieftină, însă trebuie combinată cu alte metode.

Toate aceste metode pot fi aplicate pentru înregistrarea arhitecturii culturale. Digitizarea 3D este un proces multidimensional în care obiectivul principal este de a conserva patrimoniul arhitectural și de a promova conținutul cultural.

2018-01-31T16:03:21+03:00 ianuarie 31st, 2018|Categories: Company|
Call Now Button